Ема Радукану се намира далеч от формата, извела я до

...
Ема Радукану се намира далеч от формата, извела я до
Коментари Харесай

Радукану сервиаше за мача, но допусна обрат и напусна BNP Paribas Open 2022

Ема Радукану се намира надалеч от формата, извела я до купата на US Open 2022 през предходната година. След в действителност феноменалния си рейд в Ню Йорк, британката има съществени усложнения да оправдава упованията на феновете си и резултатите й са надалеч от удовлетворяващи. През днешния ден тинейджърката позволи следващото проваляне, пристигнало при резултат 7:6(3) 4:6 5:7 в интерес на нейната съперничка Петра Матрич, с което постави завършек на присъединяване си в BNP Paribas Open 2022.

Мартич започва срещата с пробив в своя изгода за 3:1, само че нейната съперничка отвърна със спечелването на идващите четири гейма, обезпечили й удобна преднина от 5:3. Хърватката обаче бързо се отърси от отрицателния процес на събитията, с цел да осъществя рибрейка за 5:5. Сетът бе решен в тайбрек, където Радукану още веднъж разреши на страстите да се отразят на представянето й, само че все пак показва повече увереност в основните моменти и справедливо затвори решаващия гейм със 7:3 в своя изгода.

Втората част се разви по подобен метод. След почивката и двете състезателки се завърнаха решени да покажат най-хубавото от играта си и последвалите минути бяха изпълнени със скоростни замени от дъното на корта. Сервисът на Радукану надалеч не беше най-голямото й оръжие, ами в противен случай, но и нейната съперничка не можеше да се похвали с успеваемостта на началния си удар, на което се дължаха и общо четирите замени пробива до 4:4.

В заключителните геймове обаче Мартич бе тази, която съумя да почисти неточностите от тениса си. След като блесна с два феноменални ретура, заслужили овациите на почитателите по трибуните, хърватката за следващ път отмъкна подаването на тинейджърката, само че този път това й бе изцяло задоволително, с цел да постави завършек на сета в своя изгода и да възвърне възможностите си за триумф в срещата.

В решаващия сет още веднъж проблемите от сервис линията бяха водещи в представянето и на двете състезателки. Пробивите последователно се множаха, но никоя не успяваше да затвърди преднината си и по този начин паритетът бе непокътнат до 4:4. Тогава обаче опитът изигра своята основна рола, тъй като нерешителността на Радукану за следващ път й изигра неприятна смешка.

Ема разполагаше с опция да постави завършек на срещата на собствен сервис при 5:4, само че разреши на страстите да я завладеят и стартира да позволява неточност след неточност. Оттам насетне Радукану по този начин и не съумя да събере играта си и не след дълго още веднъж позволи подаването й да бъде отмъкнато, само че този път връщане обратно нямаше и Мартич подпечата мястото си в осминафиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР