Ема Радукану пристигна в Синсинати в очакване на един от

...
Ема Радукану пристигна в Синсинати в очакване на един от
Коментари Харесай

Радукану: Ще запомня мача със Серина за цял живот


Ема Радукану дойде в Синсинати в очакване на един от най-големите мачове в кариерата си. Световната №13 ще се изправи против Серина Уилямс в един от последните мачове във великата кариера на американката. Радукану съобщи, че ѝ е омръзнало да приказва за напрежението, подбудено от упованията към нея, и че възможният крах да отбрани купата на US Open няма да е подобен пагубен удар, за какъвто биха го показали някои медии.

„Вече стопирах да броя какъв брой пъти са ме питали за напрежението. Ако изгубя 2000 точки за ранглистата – по този начин да бъде. Ще стартира изначало. Вече потвърдих, че съм способна на нещо, което не е било по силите на друга тенисистка – потеглих от квалификациите и завоювах купа от Големия шлем. Мога да стартира от нулата и въобще не ме е боязън да го направя“ – сподели тийнейджърката на вчерашната си конференция.

„Гледам на всичко, протичащо се сега, като на част от житейското ми пътешестване, през която би трябвало да мина. Необходимо е да изживея терзи стадии от развиването си, защото съгласно мен това е верният метод, по който би трябвало да се случват нещата. Фактът, че извървях пътя от W25 купа до тази от US Open, демонстрира, че този способ е правилен“ – добави първата ракета на Англия.

Радукану мъчно успяваше да сдържи страстите си, когато бе запитана какви са упованията ѝ за идния конфликт със Серина Уилямс.

„Със сигурност ще бъде доста трогателен мач. Нямам самообладание, защото това е прелестна опция да се изправя против може би най-великата тенисистка в историята. Вероятно това ще е последният ми късмет да го направя. Късметлийка съм, че пътищата ни се пресякоха, въпреки и в самия завършек на кариерата ѝ. Каквото и да се случи, ще помня този мач до края на живота си. Не знам какво тъкмо чакат хората от мен, аз самата също не знам, само че желая просто да изляза на корта и да се насладя на играта. Да се изправя против най-хубавата в един от последните ѝ мачове е същински подарък от съдбата“.

Шампионката на US Open разяснява и взаимната си работа с Дмитри Турсунов. Бившият ментор на Арина Сабаленка и Анет Контавейт се причисли към екипа на Радукану в края на юли, като явно двамата към момента са в експериментален интервал.

„Дмитри е тук с мен и продължаваме пробния си интервал. Все още се опитваме да установим по какъв метод работим дружно и по какъв начин най-добре бихме могли да си оказваме помощ взаимно. За момента е единствено това. Все още е прекомерно рано да кажа нещо повече“ – приключи родената в Торонто тенисистка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР