Ема Радукану определено даде поводи за оптимизъм с представянето си

...
Ема Радукану определено даде поводи за оптимизъм с представянето си
Коментари Харесай

В мач между бивши шампионки от US Open: Андрееску изхвърли Радукану още на старта в Маями

Ема Радукану несъмнено даде мотиви за оптимизъм с представянето си на конкуренцията в Индиън Уелс, където за пръв път през сезона завоюва три следващи срещи и също така реализира най-голямата си победа от над една година насам, откакто повали международната номер 12 към него миг - Беатриз Хадад Мая. 

Всичко това обаче беше бързо изтрито на старта в Маями, където тя срещна друга някогашна шампионка от US Open, а точно Бианка Андрееску. Канадката значително имаше сходна орис като тази на Радукану, защото също завоюва конкуренцията в Ню Йорк, до момента в който е още в тийнейджърска възраст и след това не можа да оправдае огромните упования към себе си.

Днес обаче международната номер 31 потвърди, че към момента може да играе първокачествен тенис, когато е в оптимално физическо положение и надигра британката в мача на деня с 6:3 3:6 6:2, с цел да продължи към втория кръг на конкуренцията, където ще премери сили с Мария Сакари.

Андрееску загуби първите две точки на лично подаване в мача, само че бързо заличи неубедителния старт и влезе в серия от доста тежки удари, които пробиваха непроменяемо отбраната на нейната съперничка и по този начин канадката се откъсна напред с 3:0 гейма. 20-годишната тенисистка въпреки всичко откри сили да направи дуела малко по-равностоен и най-сетне се разписа в резултата, само че оттова насетне нямаше безусловно никакви шансове на ретур, а самата тя колкото да измъкваше личните си сервис геймове и изцяло закономерно откриващия сет беше извоюван от по-високоранкираната състезателка.

Ситуацията на корта се промени съществено във втората част, тъй като Радукану увеличи доста скоростта на своите отигравания и към този момент разиграваше изцяло равностойно със своята съперничка, като даже постоянно стигаше до изработката на уинъри. Канадката пък като че ли позагуби от първичната си прохлада и несъмнено не беше в неин плюс, когато в осмия гейм се стигна до цели 10 равенства в личния ѝ сервис гейм, а най-после международната номер 72 реализира брейк и след това беше безкомпромисна на лично подаване, с цел да предизвика изиграването на съдбоносен сет.

Там нещата бяха напът да започват пагубно за Андрееску, само че тя съумя да измъкне сервиса си от 0:40 и излезе напред в резултата. Последваха светкавични геймове в интерес на тенисистките разполагащи с началния удар, до момента в който стигнем до 2:1, когато функциите се размениха и 31-вата в света на собствен ред имаше три брейкбола, но и тя не можа да оползотвори възможностите си. Изведнъж някогашната номер 4 се завърна към изявите си от началните минути на конфликта и до последно контролираше протичащото се на корта, като не отпусна нито гейм повече на съперничката си и справедливо продължи към втория кръг в Маями.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР