Ема Радукану достигна втория кръг на първия за годината турнир

...
Ема Радукану достигна втория кръг на първия за годината турнир
Коментари Харесай

Радукану пречупи Стивънс в дебюта си в Мелбърн, Циципас срази швед

Ема Радукану доближи втория кръг на първия за годината шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, откакто надигра Слоун Стивънс в три сета – в обособените елементи 6-0, 2-6, 6-1, за към един час и 45 минути игра.

Срещата предложи необичайно разделение на преимуществото, изразено в доминация от една от двете във всяка от трите елементи. Шампионката на Ю Ес Оупън върза „ геврек “ на победителката от Флъшинг Медоус 2017 в откриващия сет, само че Стивънс се събра при започване на втория и поведе с пробив след дълъг първи гейм. Впоследствие тя го затвърди, само че се пропука в четвъртия и английската й съперничка се върна в частта. Оттам-насетне обаче на корта в сета имаше единствено една тенисистка и това бе американката.

Тя взе четири безответни гейма, с което затвори сполучливо частта в своя изгода. Противно на логиката обаче, Радукану поведе с 5-0 в третия сет и умъртви интригата след нова серия от неточности на Стивънс, която избегна най-малко това да загуби втори сет на нула. Мачът бе пъстър с доста неточности, като Радукану имаше леко преимущество при уинърите – 15 на 14, а непредизвикани неточности бяха 42 на 30 в интерес на Стивънс.

Така, шампионката на Ю Ес Оупън продължава напред в дебюта си на Аустрелиън Оупън, като ще срещне представителката на Черна гора Данка Ковинич, която в профил квалификантката от Южна Корея Джанг Су Джонг.

Стефанос Циципас се класира за втори кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто надделя Микаел Имер с 6-2, 6-4, 6-3 за към два часа и 10 минути игра.

Първата ракета на Гърция, подложен под номер 4 в главната скица, поведе на бърза ръка с два пробива в първия сет и не погледна повече обратно. Втората част обаче стартира по-добре за шведския му конкурент, който проби във втория гейм, само че Циципас направи мигновен рибрейк. Стигна се до нов пробив на сметката на гърка, който обаче бе обезвреден от Имер. Все отново, по-класният от двамата тенисисти нанесе съдбоносен удар с нов пробив в деветия гейм, след който сервира сполучливо и за преднина от два чиста сета.

В третия Циципас направи един пробив в третия гейм, който се оказа задоволителен за успеха, макар че трябваше да избавя цели девет точки за връщане на брейка. Четвъртият в света завоюва 70% от точките на първи сервис, избави девет от 11-те благоприятни условия за пробив и наниза 30 уинъра за триумфа. В идната фаза той ще играе с аржентинеца Себастиан Баес, отстранил испанеца Алберт Рамос-Виньолас в пет сета. Циципас е евентуален противник на първата ни ракета Григор Димитров в трети кръг на шампионата.

Напред продължиха още Алекс Молчан, Даниел Еванс, Тейлър Фриц, Алехандро Давидович Фокина, Франсис Тиафо, Артур Риндернех, Камил Майхшак, Алекс Де Минор и Ник Кирьос, който ще бъде противник на международния номер 2 Данийл Медведев във втори кръг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР