Ема Радкуну се превърна в тенис сензацията на 2022-ра, след

...
Ема Радкуну се превърна в тенис сензацията на 2022-ра, след
Коментари Харесай

Сериозна рокада: Радукану започва работа с нов супертреньор

Ема Радкуну се трансформира в тенис сензацията на 2022-ра, откакто британката се трансформира в първата квалификантка, която печели купа от Големия шлем. Тийнейджърката закупи звезден статус единствено за броени дни и всички спонсори към този момент желаеха да я привлекат в редиците си. Изглежда цялото това внимание не се отрази изключително ползотворно на младата британка, защото последваха серия от нейни ранни отпадния в WTA шампионатите.

Oще по-озадачаващото беше, че Радукану реши да уволни Андрю Ричардсън, който я изведе до триумфа в Ню Йорк, тъй като желаеше да стартира работа с по-реномиран експерт. Така стартира съдействието на Ема с Торбен Белц, чиито услуги помогнаха в предишното на Анджелик Кербер да се изкачи до международния връх. Изглежда обаче нещата сред тях не са потръгнали добре и германецът скоро напусна щаба на 19-годишната състезателката, тъй като не реализира никакви значими триумфи с нея през взаимното им партньорство.

Така международната номер 10 остана без експерт до себе си за целия клей сезон, както и за този на трева, а успехите продължаваха да бъдат необичайност за нея. Все отново Радукану най-сетне е решила да се възползва от услугите на друго огромно име в специалността, а точно Дмитрий Турсунов. Руснакът имаше съществени триумфи при работата си с Арина Сабаленка и Анет Контавейт, като и двете тенисистки доближиха до втората позиция в ранглистата на WTA.

Засега Радукану и Турсунов ще работят на експериментален интервал, който обгръща конкуренциите в Северна Америка и след това ще решат дали ще продължат съдействието си. Първото им общо предизвикателство пък е планувано за 1-ви август, когато започва конкуренцията във Вашингтон и ни следва да разберем доколко ще бъде от изгода някогашния номер 20 на една от най-талантливите състезателки в Тура.

A new coaching arrangement for Emma Raducanu ahead of the US Open.
— Mike Dickson (@Mike_Dickson_DM)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР