ЕМА остава твърдо убедена в ползите от коронавирусната ваксина на

...
ЕМА остава твърдо убедена в ползите от коронавирусната ваксина на
Коментари Харесай

ЕМА остава ”твърдо убедена” в ползите от ”АстраЗенека”

ЕМА остава " твърдо уверена " в изгодите от коронавирусната ваксина на " АстраЗенека ", макар че редица европейски страни преустановиха използването й поради опасенията от кръвни съсиреци, акцентира ръководителят на лекарствения регулатора Емър Кук, оповестяват Франс прес и Ройтерс.

" Все още сме твърдо уверени, че изгодите от имунизацията на " АстраЗенека " за попречване на Covid-19 със обвързвания с вируса риск от хоспитализация и гибел надвишават риска от тези странични резултати ", съобщи на онлайн конференция шефът на EMA Емър Кук.

Тя уточни, че няма индикации, че случаите с кръвни съсиреци, които шефът на EMA дефинира като " доста редки ", са породени от имунизацията, само че специалистите правят оценка тази опция.

Доверието в сигурността на имунизациите е от първостепенно значение и организацията прави оценка на всеки обособен случай, сподели още Кук.

" Ползите не престават да надвишават рисковете, само че има сериозна угриженост и се нуждаем от сериозна и подробна научна оценка. Това е, в което участваме сега ", добави шефът на регулаторната организация:

" Тази обстановка не е изненада. Когато ваксинираш милиони, е неизбежно да се появят редки или съществени случаи на болести след имунизацията. Ролята на Европейската организация по медикаментите е да оцени тези сигнали и да се увери, че евентуалните странични резултати ще бъдат бързо разследвани, с цел да разберем дали става дума за същински непряк резултат или за съвпадане. "

Агенцията продължава да прави оценка на докладваните обособени случаи след слагане на имунизацията и се чака да приключи своя обзор в четвъртък (18-и март), след което резултатите ще бъдат обществено оповестени, сподели Емър Кук.

В понеделник EMA още веднъж съобщи, че към момента счита, че изгодите от имунизацията на " АстраЗенека " за попречване на Covid-19, дружно със обвързвания с ковид риск от хоспитализация и гибел, надвишават рисковете от странични резултати.

Тогава европейският здравен регулатор също по този начин уточни, че неговата Комисия за оценка на риска за фармакологична зоркост ще изследва данните за тромбоемболичните събития на 16 март и ще направи констатациите си на 18 март, дружно с " всички спомагателни дейности, които може да се наложи да бъдат подхванати ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР