Двойка се прибираше от Сингапур, когато свързващият полет на Lufthansa беше отменен. След множество неуспешни опити за презаписване, двойката плати $4000, за да отлети до дома 3 дни по-късно.

...
Ема Джантиско и Дилън Мартън имаха отменен свързващ полет на
Коментари Харесай

Ема Джантиско и Дилън Мартън имаха отменен свързващ полет на връщане от Сингапур.

Те купиха билети с United, но отменения полет беше на партньора на авиокомпанията Lufthansa.

Резервираните билети на двойката непрекъснато се изтриваха, така че те се отказаха и похарчиха $3153, за да се приберат.

Вкъщи беше близо за Ема Джантиско и Дилън Мартън.

Двойката е прекарала два месеца в пътуване из Югоизточна Азия и най-накрая предприема дългото пътуване до дома в Ламбъртвил, Ню Джърси, на 17 август, каза Джантиско пред Insider.

Те резервираха полетите си месеци предварително с United. Маршрутът, разгледан от Insider, би ги отвел на полет на United от Сингапур до Мюнхен, Германия; след това щяха да летят с Lufthansa (една от авиокомпаниите партньори на United) до международното летище Newark Liberty в Ню Джърси.

Двойката успя да стигне до Мюнхен, но преди да излети за Ню Джърси, двойката беше информирана от екипажа на Lufthansa, че следващият им полет е бил отменен поради времето, оставяйки двойката блокирана в Мюнхен за три дни.

Между двете авиокомпании, двойката казва, че са били пререзервирани няколко пъти, но билетите им продължават да изчезват от приложенията на Lufthansa и United. В крайна сметка двойката се отказа от безплатното повторно резервиране чрез авиокомпаниите и купи нови билети за вкъщи за $3153 от джоба си.

„Прекарахме часове по телефона, разговаряйки с безброй представители, обясняващи ситуацията ни десетки пъти,“ Мартън разказа пред Insider за преживяването. „Беше изтощително.“

Lufthansa не отговори на молбите на Insider за коментар.

След отмяната на връзката си, двойката смяташе, че ще бъде на следващия полет ден

След полет без стрес от Сингапур до Мюнхен, двойката се качи на свързващия полет на Lufthansa от Мюнхен до Ню Джърси.

Те седяха на пистата за трима часа, каза двойката, тъй като гръмотевични бури в Германия са причинили закъснение и екипажът на полета е изтекъл за деня. В крайна сметка техният полет беше отменен.

На пътниците беше казано да се отправят към гишето за обслужване на авиокомпанията за повторна резервация, каза двойката, но техният полет не беше единственият отменен и Giantisco изчислява, че има над 1000 хора, чакащи на опашка, за да говорят с представител на Lufthansa.

„Математически ще бъдем тук 15 часа“, каза Джантиско, която си спомня как си е мислила. Така че те се отказаха от линията и вместо това избраха да се обадят и да разговарят с авиокомпанията.

Във функцията за чат на Lufthansa Giantisco каза, че са получили съобщение за безплатно резервиране на отменения полет. Представител им каза, че следващият наличен полет не е два дни по-късно на 19 август, така че те приеха полета и планираха да прекарат известно време в разглеждане на Мюнхен.

Giantisco каза, че са получили потвърждение за новия полет чрез чат, но когато изтеглиха акаунта си, нямаше никаква индикация, че имат предстояща резервация — първият от много подобни инциденти, казаха те.

„Не получихме никакви билети, не получи никакво потвърждение и ние не получихме нищо", каза тя.

Без активна резервация, Giantisco каза, че са се обадили на United, тъй като са закупили оригиналните си билети от тази авиокомпания. Giantisco каза, че United им е казал, че могат да ги качат на полети на следващия ден: Giantisco ще лети през Лондон, а Marton ще лети през Хюстън.

Въпреки че не бяха развълнувани, те не бяха на същия полет , те бяха готови на всичко, за да се приберат у дома, каза Джантиско. Двойката потвърди полетите, влезе в своето приложение на United и видя активни резервации.

Развълнувани да се приберат един ден по-късно от планираното, те намериха хотел и се отправиха към леглото.

Въпреки това, на следващата сутрин, когато Мартън и Джантиско отидоха да се регистрират за своите полети (които бяха планирани с Lufthansa) в тяхното приложение United, те казаха, че цялата им информация за полета е изчезнала и няма никаква индикация, че имат билети или резервация . Без необходимото потвърждение на полета, двойката каза, че започва отново от началото.

В изявление, изпратено до Insider, представител на United каза, че „след получаване на нов маршрут от техния отменен полет на Lufthansa, клиентът обадиха се на United, за да проучат възможностите им и ги резервирахме отново за нов полет на следващия ден. Когато клиентите не се появиха за този полет, те се свързаха с Lufthansa вместо това."

Двойката не казва нито авиокомпанията пое отговорност за проблемите си с презареждането

Giantisco каза, че се е обадила на United относно изчезващите резервации и агент й е казал, че „Lufthansa е поела контрола върху билета. Не можем да направим нищо и вече не притежавате билета си."

И така, те се обадиха на Луфтханза. Но Lufthansa им каза обратното.

„Те казват: „Не, не можем да направим нищо, резервирахте чрез мили с United и ние не можем да направим нищо“, каза тя.

Разочарован, Мартън се обади обратно на Lufthansa, а Giantisco се обади на United.

Когато и двамата агенти им казаха, че това е отговорност на другата авиокомпания, двойката ги включи на високоговорител, за да могат агентите да разговарят с всеки друго.

„Те започват да спорят напред-назад“, каза Джантиско. „Lufthansa продължава да казва, че United трябва да потвърди нов билет, а United казва, че нямаме контрол над билета.“

След 45 минути Lufthansa предложи на двойката да резервира полет до Нюарк от Франкфурт на 20 август - три дни след като първоначалният им полет трябваше да излети. Авиокомпанията също така резервира Giantisco и Marton за влак до Франкфурт от Мюнхен и въпреки че ситуацията не беше идеална, двойката каза на Insider, че е готова да се прибере вкъщи, независимо от начина, по който авиокомпанията предостави.

Няколко часа по-късно Giantisco отвори приложението на United и тя каза, че билетите й за влака и полета отново ги няма.

Те се обадиха на Lufthansa и им беше казано отново, че United трябва да ги резервира за полет до дома , каза Giantisco.

След спор с представители на Lufthansa, авиокомпанията резервира Giantisco за четвърти път за същия влак и полет от Франкфурт. Тези резервации също изчезнаха от акаунта на Giantisco няколко часа по-късно.

След многократни опити и разговори с представители Giantisco и Marton казаха, че най-накрая са резервирани и чекирани за влак до Франкфурт и полет обратно у дома — само тези билети също да изчезнат в празнотата.

Няколко опита за презареждане, няколко дни и десетки телефонни обаждания по-късно, достатъчно беше.

Двойката похарчиха хиляди, за да купуват сами нови билети

Изчезващите резервации, каза Джантиско, бяха разочароващи и накараха положението им да се почувства безнадеждно.

„Имаше смайващо чувство, което изглеждаше да бъдем по-интензивни всеки път, когато се случи, защото колкото повече се случваше на по-късни и по-късни дати, просто се чувствахме все повече и повече, сякаш никога няма да се приберем у дома“, каза Мартън.

Може би най-разочароващата част от всичко беше, че нито една авиокомпания не пое отговорност, каза двойката. Новини за авиокомпании партньори, които не получават информация за билети или авиокомпании, които губят резервации, станаха вирусни това лято. Например едно семейство пътува до Нигерия и похарчи 4000 долара от джоба си, за да се прибере в Северна Каролина, когато авиокомпания не издаде билети на своя партньор. По същия начин група от 31 ученици, учители и родители бяха блокирани в Япония след предизвикателства с партньорска авиокомпания. Тези истории накараха пътниците да се чудят кой е виновен, когато нещо се обърка.

За Джантиско и Мартън те в крайна сметка решиха да си купят собствени полети до дома. Двойката резервира полет на Lufthansa от Мюнхен, който се свързва през Лондон и най-накрая кацна в Нюарк на 20 август.

Двойката похарчи $3153,50 за два билета, които според тях Lufthansa или United биха могли да резервират безплатно за тях от самото начало.

Най-накрая стигнаха до Ню Джърси — но сагата не свърши. Багажът на двойката все още е MIA.

Джиантиско каза, че последствията от пътуването им на връщане не са приключили, когато са кацнали.

Последният път, когато двойката каза, че е видяла багажа си, беше в Сингапур , и все още няма индикация къде може да е.

„Звъняхме на Юнайтед почти през ден“, каза тя. „Те казаха, че са пуснали известие на Хийтроу, но смятаме, че трябва да пуснат известие с Мюнхен, Хюстън и Франкфурт и гарата.“

В изявление, изпратено до Insider, представител на United каза: „Lufthansa в момента има техния багаж и ние се свързваме с клиента, за да обсъдим следващите стъпки.“

Giantisco каза, че се е свързала с авиокомпаниите за възстановяване на сумата за всички техни покупки. Беше й казано, че ще им бъдат напълно възстановени разходите за полетите, хотелите, такситата, пътуванията с влак, храната и артикулите, които са закупили по време на престоя без багажа си, но Джантиско каза, че се съмнява, че ще бъде лесен процесът да си върне парите.

Общо двойката каза, че е похарчила $4430,79.

Освен парите, Джантиско каза, че и тя, и Мартън са работили в режим на битка или бягство в продължение на дни и това е усещане, което не е изчезнало в момента, в който са се прибрали у дома.

„В продължение на три дни след това липсата на безопасност и несигурността продължават“, каза тя. „Събуждахме се и си казвахме: „Вкъщи ли сме? Можем ли да се приберем?“

„Не звучи ужасно да си блокиран в Мюнхен“, каза тя. „Но не беше страхотно.“

Имате ли кошмар за пътуване, който да споделите? Insider би искал да чуе от вас. Изпратете имейл на [email protected].

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР