Елвира Краснобаева стана шампионка, а Никол Тодорова завоюва бронзовото отличие

...
Елвира Краснобаева стана шампионка, а Никол Тодорова завоюва бронзовото отличие
Коментари Харесай

Злато и бронз за българките в многобоя на турнира по художествена гимнастика в Бърно

Елвира Краснобаева стана шампионка, а Никол Тодорова завоюва бронзовото отличие в многобоя на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " Тарт къп ", който е съпътстващ конкуренцията Гран При за дами в Бърно (Чехия). 

Краснобаева сподели доста постоянна игра и събра 119.300 точки, откакто беше оценена с 31.450 точки на обръч, 30.900 на топка, 29.800 на бухалки и 27.150 на лента. Така тя взе златното отличие в многобоя. 

Другата националка Никол Тодорова позволи неточности в съчетанието с бухалки и с общ резултат от 114.650 точки взе бронза. Българката получи 31.950 точки за осъществяването си на обръч, 28.400 на топка, 26.750 на бухалки и на 27.550 лента. 

Среброто в многобоя завоюва представителката на Израел Лиан Рона с актив от 118.150 точки. 
 Елвира Краснобаева, Никол Тодорова и Лъчезара Пекова ще вземат участие на Гран При Бърно 2023 Елвира Краснобаева, Никол Тодорова и Лъчезара Пекова ще вземат участие на Гран При Бърно 2023
Двете българки ще играят на на два финала, защото по правилник измежду осемте най-хубави се класира единствено по една представителка от страна. Така в неделя Елвира Краснобаева ще спори за оценките на топка и на бухалки, а Никол Тодорова на обръч и на лента. 

Съдия за България на това съревнование е Рада Вражева.
 


Надпреварата в събота продължава с многобоя на шампионата Гран При за дами, където ще вземат участие Лъчезара Пекова.

Снимка: БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР