Елизе Мертенс (Белгия) и Су-Вей Сие (Тайван) спечелиха титлата на

...
Елизе Мертенс (Белгия) и Су-Вей Сие (Тайван) спечелиха титлата на
Коментари Харесай

Белгийка и тайванка станаха шампионки на двойки в Мелбърн

Елизе Мертенс (Белгия) и Су-Вей Сие (Тайван) завоюваха купата на двойки дами на Откритото състезание на Австралия по тенис.

На финала двете победиха Людмила Киченок (Украйна) и Елена Остапенко (Латвия) с 6:1, 7:5 за 1:33 час.

Поставените под номер 2 Мертенс и Сие нямаха проблеми против 11-е в схемата Киченок и Остапенко, които играха на първия си край от Големия шлем при женските двойки.

" Докато към момента се любуваме и получаваме тази мотивация се получава. Това е доста значимо... Разбира се, че имаше известно напрежение, само че тези мачове са това, за което играеш ", сподели белгийката след триумфа.

Този край донесе седми трофей за Сие от Шлема на дами двойки, само че е първа за нея в Мелбърн. Тайванката завоюва четири трофеи от " Уимбълдън " и две от " Ролан Гарос ", в това число на тези шампионати през предходната година, с двама разнообразни сътрудници. Сега тя победи за първи път на твърди кортове на двойки дами.

На 38 години и 24 дни Сие става втората най-възрастна жена с купа на двойки от Големия шлем. Американката Лиза Реймънд беше с осем дни по-голяма от нея, когато стана шампионка на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2011 година.
 Станаха ясни първенците на двойки в Мелбърн
Станаха ясни първенците на двойки в Мелбърн

Индиец и австралиец победиха при дуетите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР