Елица Костова стана победител в първия турнир от веригата UTR

...
Елица Костова стана победител в първия турнир от веригата UTR
Коментари Харесай

Елица Костова спечели първия турнир от веригата UTR Pro Tenn...

Елица Костова стана победител в първия шампионат от веригата UTR Pro Tennis Tour, извършен в Пазарджик. Във финалната среща българката победи със 7:6(1), 6:2 румънката Симона Огеску (Румъния). Така Костова завоюва купата при единствено един изгубен сет. Това стана при успеха на полуфиналите над Даря Шаламанова с 6:4, 3:6, 6:1.

Днес в Пазарджик стартира още един шампионат за дами от веригата UTR Pro Tennis Series.

Всеки един от шампионатите от веригата е с награден фонд от 20,000 $, който се разпределя сред всички участници в главната скица на съответния шампионат. Тенисистките са разпределени в четири групи от пет състезателки. Във всяка група се играе всеки против всеки във формат 2 от 3 сета. Победителките от всяка група се класират за полуфиналите, вторите в класирането спорят за систематизиране на пето-осмо място и така нататък Мачовете се играят въз основата на Тенис клуб " Фаворит ", град Пазарджик.

България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да семейства на тази конкуренция. Тази верига надпревари за мъже и дами се провежда и управлява от американската компания Universal Tennis LLC. Преди женските шампионати България провежда и два шампионата за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour.

Основен сътрудник на БФТ и Търговска колегия „ Фаворит " за семейството е Община Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР