Елитният украински тим Десна (Чернигов) остана без стадион, научи Sofia24.bg.

...
Елитният украински тим Десна (Чернигов) остана без стадион, научи Sofia24.bg.
Коментари Харесай

Руснаците изравниха със земята стадиона на Десна в Чернигов

Елитният украински отбор Десна (Чернигов) остана без стадион, научи Sofia24.bg . Съоръжението е разрушено изцяло след бомбардировка по време на нахлуването на съветските войски в Украйна. Град Чернигов беше напълно обкръжен от съветските войски, които са се отправили към столицата Киев.

Местен публицист разгласява фотоси в Туитър. На фотографиите се вижда, че от оборудването на Десна не е останало нищо. Украинският сътрудник написа: " Всъщност този стадион към този момент го няма ".

Стадионът носеше името " Юрий Гагарин “ и разполагаше с потенциал от 16 060 места. Олимпийският състезателен подготвителен център " Чернигов " дълги години беше многофункционален стадион. Съоръжетието получава статут за олимпийска подготовка и е сложено под администрацията на Министерството на младежта и спорта в Украйна.

Това е домът на женския народен тим по футбол на Украйна, както и на мъжкия отбор на Десна (Чернигов). 

Центърът разполага с футболно игрище, четири спортни учебни заведения и няколко спортни секции. Има боксова зала, писта за тичане, фитнес зала (вдигане на тежести/гимнастика), стая за масаж, електронно табло, вход с следен достъп. На терена има система за разпространяване на вода и прожектори. В центъра `се организират надпревари по лека атлетика (лека атлетика), футбол, бокс и повдигане на тежести.

Вижте в галерията по какъв начин наподобява сега мястото, както и по какъв начин е изглеждало оборудването във времето, когато от небето не са падали съветски бомби!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР