Елитният италиански футболен Лацио подписа професионален договор с Романо Флориани

...
Елитният италиански футболен Лацио подписа професионален договор с Романо Флориани
Коментари Харесай

Правнук на Мусолини подписа с "Лацио"

Елитният италиански футболен " Лацио " подписа професионален контракт с Романо Флориани Мусолини! Младокът е правнук на фашисткия деспот Бенито Мусолини и наследник на някогашния член на европейския парламент Александра Мусолини. Талантът играе като десен бранител. 18-годишното момче приключва английското учебно заведение " Сейнт Джордж " и няма интерес към политиката.

" Романо е непретенциозно момче, което в никакъв случай не се оплаква, макар че не игра в продължение на две години. Харесвам го, тъй като наподобява обещаващ. Името му не ме интересува. Не съм приказвал с родителите му и единственото, което ме интересува, е дали заслужава да играе. Нищо друго " - думи на треньора му в младежкия тим на " римските вълци ".

На Апенините обаче не слагат акцента върху качествата на Романо, а върху роднинската му връзка с диктатора, както и върху това, че подписва точно с " Лацио ". " Бианкочелестите " са считани за обичания тим на Бенито Мусолини и доближените му генерали.

В италианския фолклор витае легендата за основаването на " Рома ", при което трябвало да бъдат обеднинени всички столични клубове, с концепцията новосформираният да се опълчи на грандовете от Севера. По гледище на Мусолини обаче " Лацио " не се причислява.

Клубът продължава да бъде свързван с фашизма и в съвременни времена, най-много крайните тифози на " орлите ". Ултрасите са известни с крайнодесните си визии, които не крият.

Романо Мусолини може и да продължава да отхвърля, че има интерес към политиката, само че препратките към семейството му надали скоро ще спрат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР