Елитният английски отбор губи по 2 милиона паунда на мач

...
Елитният английски отбор губи по 2 милиона паунда на мач
Коментари Харесай

От Уест Хам възроптаха: Губим по 2 млн. от липса на публика, а залите са отворени

Елитният британски тим губи по 2 милиона паунда на мач поради неналичието на фенове по трибуните, заяви вицепрезидентът на клуба Карън Брейди. Двубоите в Англия се играят при закрити врата след рестарта на футбола през юни, което остави клубовете без един от значимите им доходи и принуди нискодивизионните тимове да изискат финансова помощ от елитните клубове.

" Мачове без аудитория са съдбовни за всички. Уест Хам губи по 2 милиона паунда на мач поради неналичието на доход от продажба на билети. А има клубове, които губят и по 10 милиона на мач ", разяснява Брейди пред ББС.

" Всички сме губещи от тази обстановка, само че както в дребния бизнес, без значение дали е обвързван с футбола или не, няма доста парични запаси и по тази причина дребните клубове страдат повече ", добави Брейди.

Тя е разочарована от решението мачовете да се играят пред празни трибуни поради пандемията, а в това време дуелите се излъчват на екрани в кина и зали, които са отворени за аудитория. " Не може да разчитаме на поддръжка от нашите почитатели, поради които футболът съществува, а в това време мачовете се гледат на екрани в кина и зали - О2 е отворена, Роял Албърт Хол е отворена, а стадионите, на които няма ковид, не са ", сподели още Брейди.
Премиър лийг 9 кръг, неделя 22 ноември  Шефилд Юнайтед 16:00предстои  Уест Хам
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР