Елитни формирования на сирийската армия провеждат операция по прочистване на

...
Елитни формирования на сирийската армия провеждат операция по прочистване на
Коментари Харесай

Сирийската армия щурмува квартали на Дейр аз Зур


Елитни формирования на сирийската войска организират интервенция по пречистване на кварталите на град Дейр аз Зур под контрола на групировката " Ислямска страна ", съобщи ТАСС, като се базира на телевизионния канал " Ал Манар ".

По данни на малкия екран през вчерашния ден войските на Дамаск са пробили защитата на съперника в региона на кварталите " Расафа ", " Хай ал умал " и напредват. Преди това са били завладяни предградията Хасарат, Матар ел Кадим и Канамат.

Според " Ал Манар " бойците на " Ислямска страна " са понесли загуби в убити и ранени. Точни данни не се оповестяват. Посочва се още, че в боевете на страната на държавните сили вземат участие и сили на ливанското шиитско придвижване Хизбула.

В понеделник армията завладя две обитаеми места, Салихия и Хусейния, ситуирани на север от Дейр аз Зур. В резултат на интервенцията беше отсечен пътят Дамаск-Хасака, което разреши остатъкът от силите на " Ислямска страна " да бъде обграден в града.

Вчера на юг от Дейр аз Зур армията и въоръжените доброволчески отряди откриха надзор над популации пункт Мухасан и още девет селища. В този сектор поддръжка на наземните интервенции оказват сирийските военновъздушни сили, като настъплението се движи по посока на град Букамал, намиращ се на границата с Ирак. В момента се водят боеве на подстъпите към нефтеното находище Омар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР