„Елитна банда“ от 8 души, която се превърна в кошмар

...
„Елитна банда“ от 8 души, която се превърна в кошмар
Коментари Харесай

Заловиха банда крадци, вгорчили живота на елита в Истанбул

„ Елитна тайфа “ от 8 души, която се трансформира в призрачен сън за елита на Истанбул, беше разрушена. Сред потърпевшите е и Вселенския патриарх Вартоломей II. Бандата е провела обири на 14 адреса, откъдето по първични данни са откраднати общо 15 милиона турски лири за 2 месеца.

Първото уведомление до полицията за кражба е пристигнало предходната година от вилата на патриарх Вартоломей II (Димитрис Архондонис) в истанбулския квартал Тарабия, покрай Босфора. Служителката Еленича Сариянопуло съобщила, че е видяла, че стъклото на хола е счупено и че лампите са запалени, само че нищо не било откраднато. На запис от охранителните камери се виждат трима крадци с маски. От полицията не дадоха повече информация по съответния случай.



Второ недоволство в полицията е получено от имението на Ерсел Гюлбеаз, член на борда на тежкопромишления холдинг " Ерсел " със седалище в Тузла. От вилата са откраднати 200 хиляди турски лири бижута.

При различен удар на крадците е потърпевша вилата на Айдан Канатлъ, член на Съвета на шефовете на основания в Ескишехир бисквитен колос ЕТИ Груп и който е прочут като данъчен рекордьор на Турция. Луксозен часовник и бижута на стойност от 500 хиляди $ са откраднати от Канатлъ.



Крадците също се пробвали да влязат в къщите на създателя и почетния президент на холдинга Байрактар, Хюсеин Байрактар, който е производител на безпилотни летателни апарати за турската войска. Не е пощадена и актрисата Еда Ерол.

Крадците нахлули и в къщата на основния редактор на арменския вестник „ Агос “ Йетвард Данзикян. От там са откраднати златни и сребърни копчета за ръкавели на Данзикян и златните сватбени пръстени. Същите крадци, нахлули в къщата и на предприемача Бурханеттин Йълдъз, откраснали целия сейф от къщата и изчезнали. В изказването си в бюрото за сигурност Йълдъз съобщи, че в сейфа е имало 1 милион 281 хиляди турски лири, задгранична валута и злато.

При полицейска акция, след седмици следствие са хванати 6 обвинени, от 8 членната тайфа.

Залавянето на бандитите беше същински екшън. Следвайки нарушителите след техен следващ грабеж, полицията се опита да спре обвинените, само че те се пробваха да избягат от мястото на закононарушението. Последвал е конфликт сред транспортното средство с бягащите бандити и полицейския автомобил. Един от заподозряните е прострелян в крайници при опит да избяга. В резултат на акцията са хванати 6 члена на бандата.

Лидерът на бандата по стичане на събитията се е измъкнал, тъй като е напуснал мястото малко по-рано, защото синът му потърпевш при случай в учебно заведение и бащата бил извикан по неотложност там.

Полицията към момента търси водача на бандата.

След заловяването на нарушителите са установени и други адреси които те са възнамерявали да посетят.

Срещу арестуваните са повдигнати обвинявания и ще бъдат изправени пред съда в Истанбул.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР