Елити провеждали смъртоносни експерименти с деца в Германия, а наводненията

...
Елити провеждали смъртоносни експерименти с деца в Германия, а наводненията
Коментари Харесай

600 трупа на деца са открити след наводненията в Германия: Това е лъжа!

Елити провеждали смъртоносни опити с деца в Германия, а наводненията извлекли труповете им. Тази подправена вест заля мрежата. Дъждовни води ревизира обстоятелствата.

Труповете на 600 деца били открити след потопа в долината на река Ар в немската провинция Райнланд-Пфалц. Това е неистина! Полицията в Кобленц излезе с публично мнение във връзка тази подправена вест и предизвести, че в интернет не трябва да се популяризират непроверени " известия ". Говорителка на полицията сподели: " Въртят се клюки, че били открити голям брой трупове. Но такова нещо няма на нито едно от посочените места. Досега никой не ни е съобщил за откриването на сходен огромен брой трупове. "

Полицията в тази немска провинция е записала 135 починали от потопа. За изчезнали към този момент се считат 59 души. Откъде тогава се появява подправената вест за " 600 детски натрупа "?

Всичко стартира с един ефирен репортаж

В мрежите неведнъж бе оповестен къс откъс от ефирен репортаж, който сякаш потвърждава въпросното изказване. Видеото трае 15 секунди и демонстрира кореспондент, който се е изправил пред купчина отломки. От текста на репортера са останали единствено няколко фрази, едно от които гласи: " Разговаряхме с поданици, намерили детски трупове в мазето си - донесени от водите ".

В отговор на питане на Дъждовни води телевизионният канал, излъчил истинския репортаж, удостовери, че става дума за съществено съкратена част от репортаж от Алтенбург на река Ар, който пострада изключително тежко от наводненията. 15-те секунди от репортажа били публиквани във Facebook малко след излъчването и в първата обява не се споменавали въобще " 600 натрупа ".

Фалшивата вест се популяризира посредством неверни преводи

Но още към този миг излиза наяве, че има връзка с другите съзаклятнически теории, популяризирани най-много от почитателите на така наречен QAnon. Според една от тези теории, " елити " провеждали секрети и смъртоносни опити с деца, който са затворени в подземни тунели и бункери. И в този момент, видите ли, наводненията извлекли труповете им.

Фалшивата вест за стотици детски трупове бързо излиза отвън границите на Германия. 15-те секунди се появяват в Ютюб с британски надписи, съгласно които репортерът персонално приказва за 600 натрупа. И като че ли никой не обръща внимание на обстоятелството, че неколцина консуматори поправят сбъркания " превод ".

Журналистическото следствие на Дъждовни води откри сходни преводи на японски, нидерландски и испански в разнообразни обществени мрежи и конгреси. В един туйт на британски се твърди, че репортажът бил пресечен съзнателно.

Децата постоянно се употребяват в тайните теории

Андре Волф, който е измежду най-известни разобличители на подправени вести, напомня: за конспиратолозите е типично да не дават никакви доказателства. Те нормално работят на правилото: " Докато няма доказателство за противоположното, нашите изказвания за правилни. " Но полицията към този момент опроверга въпросните изказвания, т.е. - последователите на тайните теории би трябвало да дадат на заден ход. Това обаче не става, тъй като хората, които имат вяра да сходни измислени, са уверени, че управляващите ще продължат да укриват и да отхвърлят, просто тъй като сами са част от заговора. Напротив: колкото повече управляващите опровергават подправената вест, толкоз повече се затвърждава убеждението на почитателите на конспирациите, че " всички са в кюпа ".

Волф напомня, че последователите на теориите на заговора изключително обичат да намесват бебета и дребни деца, тъй като по този начин най-лесно се построява облик на врага: " Най-ужасното нещо, в което можеш да обвиниш врага, е, че изтезава или даже убива деца ", споделя Волф. Според неговите наблюдения, доста хора били склонни да споделят такива " вести ", тъй като изпадали във отвращение и яд и търсели отдушник. " Това води до радикализиране на хората ", споделя журналистът.

Колко в действителност са починалите деца?

Но каква тъкмо е истината с тези " 600 натрупа "? По време на избавителните работи и на разчистването измежду руините бяха открити и трупове - това е по този начин. Телевизионната стратегия, чийто репортаж провокира подправената вест, на два пъти в действителност оповестява за открити обособени трупове на деца - както във въпросния репортаж, по този начин и в изявление с един служител на реда, който самичък е потърпевш от наводнението.

На питане на Дъждовни води за повече детайлности по отношение на откритите обособени трупове на деца, полицията в Кобленц отхвърли коментар, тъй като тематиката е доста деликатна: " Молим Ви да деянията схващане, че водени от възприятието за почитание ние не можем да дадем информация за мястото на разкриване или други персонални данни на покойници. "

Твърденията за огромен брой детски трупове не почиват на никакво съображение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР