Елитен социолог обяви резултатите от последните проучвания за това какво

...
Елитен социолог обяви резултатите от последните проучвания за това какво
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Традиционно в България доверието към правителствата е ниско

Елитен социолог разгласи резултатите от последните изследвания за това какво мислят българите за кабинета.

Към началото на май доверието в държавното управление е 26%, а недоверието 62,4%. Въпреки това 44,1% от българите не желаят предварителни избори, а за нов избор са  24,3%.

Това демонстрира проучване на социолозите от " Галъп интернешънъл ", направено измежду 805 пълнолетни българи, сред 29 април и 6 май посредством директно изявление " лице в лице " с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната.

„ Традиционно в България доверието към държавните управления е ниско. Това е базисно предписание “, разяснява политологът и социолог Първан Симеонов в „ Тази заран “ по бТВ.

Така че, по думите, му „ това не е вест “, тъй като в множеството случаи държавните управления стартират своята работа с невисок рейтинг, само че има дребни изключения като кабинетът „ Сакскобургготски “ или „ Борисов 1 “.

За да има предпочитание за предварителни избори, би трябвало да има опция, а такава не се е формирала, уточни Първанов.

Политологът уточни, че и нежеланието за оставка на държавното управление се дължи и на тежката обстановка на сигурност с войната в Украйна и рецесиите, свързани с тях.

Ако се проведат в този момент избори, осем празненство ще влизат в Народното събрание и той ще бъде още по-фрагментиран, уточни Симеонов, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР