Елитен политик засипа с критики министър-председателя за решението му да

...
Елитен политик засипа с критики министър-председателя за решението му да
Коментари Харесай

Румен Петков: Кирил Петков злоупотребява с властта, да искаш оставката на Янев е цинизъм

Елитен политик засипа с рецензии министър-председателя за решението му да изиска оставката на военния министър.

Премиерът Кирил Петков злоупотребява с власт, взема еднолични решения. Главният прокурор е еманация на нищожеството в прокуратурата. Това съобщи пред медиите в Стара Загора ръководителят на АБВ Румен Петков.

Повод за коментара стана поради разминаването в позициите на премиера и членове на кабинета по основен въпрос, какъвто е оповестеното от украинския дипломат, че България е подготвена да даде муниции на Украйна. Информацията бързо бе опровергана от вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Малко след това обаче премиерът Петков разгласи, че България се ангажира с филантропична и логистично-военна поддръжка за Украйна и това от името на българското държавно управление. Министър Асен Василев пък изясни, че това решение към този момент е реалност.

Радев за промяната на Янев: Риск, за който отговорност поемат ръководещите

Румен Петков подчерта, че съвещание на Министерски съвет не е провеждано в последните два дни и това основно стратегическо решение е взето без присъединяване на министрите. Той е безапелационен, че основният прокурор е трябвало да вземе незабавни ограничения поради забележима корист с власт и закононарушение от страна на премиера и добави, че това е следващ мотив за искане на оставката на Гешев.

Това е извънредно рисков предлог, който унищожава българската държавност. И с декларациите, които бяха направени, ние на практика сме страна във военния спор. Членът на кабинета, който в последните 10 дни има рационална, уравновесена и премерена позиция с център българския народен интерес, е ген. Стефан Янев. Фактът, че през днешния ден му се желае оставката, е цинизъм, съобщи ръководителят на АБВ, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР