Елитен наш професор прогнозира какво ще опита да направи Иван

...
Елитен наш професор прогнозира какво ще опита да направи Иван
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Гешев ще яде от електората на Възраждане, БСП и формацията на Румен Радев

Елитен наш професор предвижда какво ще опита да направи Иван Гешев на идващите избори.

Бившият основен прокурор ще се опита да образува партия, която ще се конкурира освен с " Възраждане “ и Българска социалистическа партия, само че и с евентуалната групировка, която президентът Радев се пробва да сътвори на основата на избори за кметове в идните локални избори.

Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  проф. Румяна Коларова, ръководител на на Българската асоциация за политически науки.

Тя обърна внимание обаче, че всяка една нова партия и придвижване има потребност от организационна мрежа и от хора, които са подготвени да се ангажират съвсем на цялостен работен ден: " Става дума за хора, които работят за него. И това е извънредно значимо – на каква основа той може да активизира подобен вид взаимно деяние и мрежа от съидейници. И изключително, когато става дума за локална власт, е извънредно значимо по какъв начин и кой ще направи локалните структури, или по какъв начин и кой от локалната власт ще се причисли към господин Гешев. А другояче в границите на интернет той ще събере поддръжка. Със сигурност има една огромна общественост от хора, които мислят по избран метод. Те са симпатизанти на " Възраждане “, несъмнено, частично на Българска социалистическа партия и несъмнено, на президента Радев, само че даже мобилизационният капацитет на " Възраждане “ сега мощно ерозира ", сподели още проф. Коларова.

Тя изрази подозрение по отношение на бъдещия политически план на Иван Гешев: " На мен ми е доста необичайно доколко господин Гешев ще може и доколко той знае по какъв начин да сътвори един политически план. Кои ще бъдат тези специалисти, както медийни, по този начин и политически специалисти, които ще му спомагат, с цел да сътвори своя политически план. Така че опция сигурно има. Тази опция е в конкуренция, и то по този начин да кажем, много безапелационна конкуренция с " Възраждане “. С други думи, господин Гешев ще " яде “, ще взима от електората на " Възраждане “, той ще взима и от евентуалния електорат на още няколко такива обединения, има опция по-точно, само че дали действително ще може да го направи, е различен въпрос ", посочи тя.

" Едно е да си основен прокурор и да разполагаш с построената институционална конструкция на Главната прокуратура, в която несъмнено, има и огромна доза насила, а друго е да се опитваш да правиш политически план ", безапелационна беше проф. Румяна Коларова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР