Елитен наш професор коментира случващото се в МВР€Реформата в МВР

...
Елитен наш професор коментира случващото се в МВР€Реформата в МВР
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Има вътрешна съпротива срещу реформата в МВР

Елитен наш професор разяснява протичащото се в МВР€

Реформата в Министерство на вътрешните работи не се случва. Има проблем не единствено в управническия състав, който не желае смяна, само че има и опозиция на вътрешно ниво – хората се тормозят дали при такива промени няма да отпаднат някои от извоюваните привилегии и обществени придобивки.

Това мнение изрази в изявление за БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност.

По време на служебното държавно управление мъчно могат да се вършат промени. Трябва да изчакаме постоянен екип, с цел да видим дали някой ще се опита да направи прословутата децентрализация, която чакаме от 20 години, означи Радулов.

" Работата на терен е тежка, непривлекателна и относително неприятно платена. Тези чиновници, които би трябвало да са на открито, на улицата, които считаме, че би трябвало да ни пазят, последователно, един по един изчезват ", разясни той.

По думите му " най-вероятно е изгубена към една четвърт от състава на " Охранителна полиция ", която би трябвало да е на улицата " и в последна сметка заплащането е по-ниско, в сравнение с за работа на бюро.

В предаването " Преди всички " по БНР Николай Радулов разяснява " шумно оповестени, само че сякаш не толкоз ефикасни интервенции " като тези за битка с дрогата и за понижаване на злополуките по пътищата.

" Главният прокурор стартира да се изживява като политическа фигура. Неговата активност е ориентирана повече към личен пиар ", уточни проф. Радулов, написа novini.bg.

Прокуратурата си е основала опция да въздейства върху целия развой на сигурност, счита специалистът. Според него обаче и двете страни - и прокуратурата, и Министерство на вътрешните работи имат вина за незадоволително положителната взаимна работа.

Има доста сериозен проблем в бранш Сигурност - подценяват се актуалните технологии и цифровизацията в противодействието на престъпността, посочи още в разбора си проф. Николай Радулов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР