Елитен наш банкер даде ценни съвети в условията на инфлация.Трябва

...
Елитен наш банкер даде ценни съвети в условията на инфлация.Трябва
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не трябва да влизаме в магазина за едно и да излизаме с десет

Елитен наш банкер даде скъпи препоръки в изискванията на инфлация.

Трябва да имаме буферна самодисциплина, а не да влизаме в магазина за едно и да излизаме с 10. Това разяснява по Радио " Фокус "  банкерът Левон Хампарцумян.

" Избягвайте покупки, които не са наложителни. Защото има наложителни неща, има неща, без които няма по какъв начин. Такива неща в действителност да се заобикалят или да се отсрочат за един миг, в който икономическата среда ще бъде по-предсказуема и стопанската система ще бъде сигурно в напредък. Но това е да кажем с естествени приходи. Защото не трябва постоянно да съпоставяме какво вършат най-богатите и какво вършат най-бедните, значи, тях ги изваждаме от уравнението. Едните няма какво да им се случи и не си знаят парите, другите постоянно са в недостиг. А тези, които са в средата, в действителност би трябвало да взимат рационалните решения. Не постоянно взимаш рационални решения. Представете си един младеж, който непременно би трябвало да има последния модел телефон, който коства няколко негови заплати – ами може да пропусне една година последния модел ", комнетира банкерът.

Левон Хампарцумян изясни, че не е добра концепция да се взима заем на ръба на опциите, написа novini.bg.

" Когато взимаш заем, в случай че имаш някакъв буфер от позиция на прихода, този буфер в този момент може да влезе в деяние. Защото инфлацията води до покачване на лихвите, само че също по този начин води до повишението на приходите на стопански дейните хора. Така или другояче в този момент се приказва за по-високи междинни заплати, по-високи минимални заплати, за секторите, които сега се намират в напредък, има огромна конкуренция за работната мощ, и там заплатите порастват и без някакви демонстрации и профсъюзи ".

По думите му бихме могли да чакаме лихвите да се покачат с 1-2-3% в границите на идващите година и половина-две.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР