Елитът на Световния икономически форум в Давос твърди, че е

...
Елитът на Световния икономически форум в Давос твърди, че е
Коментари Харесай

Забравете за климатичните промени, до Давос предпочитат с частни самолети

Елитът на Световния стопански конгрес в Давос твърди, че е повече от всеки път смутен за климатичните промени. Но това не му пречи да чупи върхове по потребление на частни самолети, оповестява Агенция Франс Прес в репортаж.

Комфортното хвърчене с частни самолети вместо с пътнически наподобява, че не безпокои елита за увеличаващите се равнища на парникови излъчвания, което може да се удостовери от данните на Air Charter Service (ACS).

Предвиждат се близо 1 500 частни полета до летищата край Давос в Швейцария по време на Световния стопански конгрес през тази седмица. Това е нарастване по отношение на предходната година, когато до форума са летели повече от 1 300 самолета, макар че климатичните промени са избрани като главен рисков фактор за международната стопанска система в изследване, извършено като част от форума.

Сайтът privatefly.com предвижда повече частни полета до Давос тази седмица - към 2000 до локалните летища.

И до момента в който доста хора се придвижат до Давос с кола или с трен след кацането си на летища като това в Цюрих, което е на разстояние към 2-3 часа, някои шефове на компании и държавни водачи наеха хеликоптери, с цел да спестят време.

Търсенето на частни полети за Давос надмина други събития, които са маркирани в календара на частната авиация, такива като Супербоул или финала на Шампионската лига, разяснява Анди Кристи от Air Charter Service.

Той разясни, че имат резервации от Хонконг, Индия и Съединени американски щати и че няма друго събитие с сходно международно отражение.

И наклонността е към по-скъпи и по-големи частични самолети като Gulfstream GV и Global Express.

Организаторите на форума в Давос настояват, че вършат събитието екологично стабилно като оферират начинания, с цел да компенсират изгорените въглеродни излъчвания от частната авиация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР