Елина Свитолина ще излезе на корта за днешния си мач

...
Елина Свитолина ще излезе на корта за днешния си мач
Коментари Харесай

Постигнато е споразумение: Свитолина ще играе срещу Потапова


Елина Свитолина ще излезе на корта за днешния си мач против Анастасия Потапова от първи кръг на WTA 250 шампионата в Монтерей. Вчера някогашната №3 в света съобщи, че няма да играе против тенисистки от Русия и Беларус, само че през днешния ден е трансформирала решението си, откакто уредниците са се съгласили на няколко условия.

„Всичко е контрактувано. Екипът, виновен за излъчването на дуела, както и всички други, забъркани в организацията, потвърдиха, че всички знамена и знаци на Русия ще бъдат отстранени по време мача“ – сподели Свитолина пред украинския уебсайт BTU.ua.

Изискването на Свитолина пристигна след рекомендацията на Международния олимпийски комитет състезателите от Русия и Беларус да бъдат признато като „неутрални спортисти, без проявлението на национални знаци, цветове, флагове или химни“.

По-рано през днешния ден съветският байрак бе отстранен от уеб страницата и мобилните приложения на WTA, само че след няколко часа бе върнат.

В момента управителните институции в тениса са псотавени под напън, защото към момента не са декларирали публично позицията си за протичащото се в Украйна. Миналата седмица ITF разгласява изказване, че техните шампионати на територията на Русия се преустановяват за неопределен срок, а до момента в който МОК прикани всички съветски спортисти да бъдат изключени от интернационалните съревнования. До момента обаче ATP и WTA не са разгласили своите публични мнения по тематиката.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР