Елина Свитолина се обяви против участието на атлетите от Русия

...
Елина Свитолина се обяви против участието на атлетите от Русия
Коментари Харесай

С поглед към Париж 2024: Свитолина призова за изключване на атлетите от Русия и Беларус

Елина Свитолина се разгласи срещу присъединяване на спортистите от Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж през 2024-та година. Бившата номер три е с твърдите убеждения, че представители на тези две страни не трябва да бъдат допускани до никакви професионалния спортни надпревари, още откогато стартира съветската инвазия в Украйна и не пропусна да поздрави уредниците на Уимбълдън за решението им да не позволен съветски и беларуски тенисисти на конкуренцията през 2022-ра година. Сега украинката пък реши да употребява обществените медии, с цел да направи апел към Международния олимпийски комитет, чиято цел е да подтикне организацията към изключването на Русия и Беларус от Олимпиадата следващата година.

" Олимпийските игри са най-голямата фантазия и привилегия за един спортист. Те са най-голямата платформа за приобщаване и многообразие в спорта, както и за привличане на внимание. Точно поради това, то би трябвало да продължим с налагането на забрани за присъединяване на спортистите от Русия и Беларус. Нужно е да сме обединени в глобите против страните и да сме сигурни, че ще има последици за техните отвратителни дейности. Животът на тези хора не може да продължава обикновено, а съветският и беларуският народ да не знаят за зверствата, които се правят в Украйна. 

Володимир Андошчук, една от украинските изгряващи звезди в леката атлетика, беше погубен в стълкновение. Той в никакъв случай няма да осъществя капацитета или фантазиите си на Игрите, тъй че за какво би трябвало съветските и беларуските спортисти да получат късмет, когато техните държавни управления заличават шанса на почтени спортисти? " - запита бронзовата медалистка от Токио.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР