Елиминирани са били и лица от терористична клетка в Джабалия,

...
Елиминирани са били и лица от терористична клетка в Джабалия,
Коментари Харесай

Небето над Газа почерня от изтребители: Израел атакува над 100 цели в анклава

Елиминирани са били и лица от терористична клетка в Джабалия, които се е опитвали да заложат експлозиви покрай израелски танк, се споделя още в изказването на Израелските сили за защита. Бойците на " Хамас " са били атакувани от сухопътни израелски елементи, преди да бъдат убити с удар, нанесен от изтребител.

Израелската войска прибавя, че бойци на ислямисткото придвижване са били убити и предния ден в южния град Хан Юнис.

Агенция ДПА, представена от Българска телеграфна агенция, отбелязва, че не е могла да удостовери думите на ЦАХАЛ посредством самостоятелен източник.

Същевременно  " Хамас " отхвърли препоръчаното от Египет краткотрайното преустановяване на войната и прикани за непрекъснато помирение, реагирайки на известие в арабските медии, съгласно което Кайро е изготвил план за последователно преустановяване на войната.

Израелските сили за защита ускориха интервенциите си против ислямистката формация " Хамас " в анклава, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи по време на посещаване на войски в блокираната крайбрежна линия, че " през идващите дни (Израел) ще ускори битката си ".

Израелската атака стартира с удари по Газа след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, при която по данни на Тел Авив са били убити към 1200 души, най-вече цивилни, а близо 240 са били отведени като заложници. При бомбардировките от страна на Тел Авив до момента в анклава са убити над 20 600 души, гласи информацията на здравното министерство на " Хамас ", под чийто надзор е Газа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР