Eли Цонева – втората и последна съпруга на големия актьор

...
Eли Цонева – втората и последна съпруга на големия актьор
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с последната жена на Коста Цонев - пловдивчанката Ели Цонева

Eли Цонева – втората и последна брачна половинка на огромния артист Коста Цонев, е нагазила в дебрите на политиката. Вдовицата на актьора, която е притежател на адвокатска фирма за недвижими парцели, се е вляла в редиците на партията на някогашния министър председател ген. Стефан Янев. Тя е била претендент за народен представител на последните парламентарни избори от листите на " Български напредък “, а в този момент обмисляла дали да не се кандидатира за кмет на софийското село Бистрица на локалните избори тази есен.

Местните познават Ели от години и измежду тях тя се употребила с огромно почитание. Макар да е родом от Пловдив, в Бистрица  се заселва, откакто среща любовта на живота си – Коста Цонев, който имаше голяма къща там. Актьорът, който умря през 2012 година, завеща въпросния парцел точно на своята втора брачна половинка.

Ели дълго време обитаваше огромната като дворец вила, до момента в който преди няколко години не реши да я пусне за обмен. Вдовицата на кинолегендата съумя да продаде прословутата му резиденция в Бистрица, където той изкара последните мигове от живота си, за близо милион лв. през 2021 година Раздялата с парцела се случи повече от 3 години, откакто втората жена на актьора реши да го постави на тезгяха. Дълго време покупател не се намираше, по едно време в селото тръгнал дори слух, че над къщата тегнела поличба.

Противно на упованията Ели да понижи цената и да хариже парцела съвсем за без пари, тя правеше тъкмо противоположното – от година на година вдигаше мизата. Докато не се намерил състоятелен човек, който склонил да бръкне надълбоко в джоба си и броил близо милион за именития парцел.

Амбициозната Ели, която е към този момент на 65, преди 5 години пък реши да приключи и второ висше обучение. " Когато Коста си отиде, имах много свободно време. А когато човек е самичък, му е безпределно тъжно. Затова взех решение да седна да изучавам. И защото от много време имам собствен бизнес, избрах да разширя познанията си по специалността " Бизнес мениджмънт и стопанска система “. Изкарах го задочно, защото няма по какъв начин да оставя работата си “, споделя тя. Цонева се дипломира в Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт в родния си Пловдив, което към днешна дата не работи. Там учител ѝ бе самият някогашен министър председател Жан Виденов.

Сега новото ѝ амплоа и поле за изява била политиката. От профила ѝ в обществената мрежа фейсбук излиза наяве, че Ели не е равнодушна към публичните и политическите процеси в страната и се бунтува против доста от тях. Нейният починал брачен партньор Коста Цонев също имаше ефективно присъединяване в политиката у нас, а кариерата му във властта стартира през 2001 година по покана на Симеон Сакскобургготски. Актьорът бе народен представител от Национална движение „Симеон Втори" в 39-ото Народно заседание. През 2005 година още веднъж беше определен за депутат от същата политическа партия в 40-ото Народно събрание, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР