Ели е елегантна руса пловдивска бизнесдама, отскоро е член на

...
Ели е елегантна руса пловдивска бизнесдама, отскоро е член на
Коментари Харесай

Елена Гроздева от Пловдив: Доживях до юбилея си благодарение...

Ели е елегантна руса пловдивска бизнесдама, неотдавна е член на „ Клуб 50 “, и е същински горда и щастлива, че е доживяла този празник.
Защото...през 2016 година, когато е единствено на 44, минава през тежко тестване. Жива съм, с помощта на лекарите в болница „ Медлайн “ и новаторската терапия HIPEC, които ме измъкнаха от прегръдката на гибелта, декларира пловдивчанката Елена Гроздева.
Всичко стартира с „ почтена зараза “ на пъпа. Следват прегледи, съвещания с акушер-гинеколог и хирург. През юни 2016 година заключенията са, че дамата няма здравословен проблем. Възпалението обаче не отминава и на 13 септември тя е при своя другар доктор Владимир Коларов, шеф на Хирургията в МБАЛ „ Здраве “ в Пазарджик. Той почиства раната и  веднага изпраща материал за хистологично проучване, тъй като от време на време израстък на яйчника е допустимо да метастазира в пъпа и да се прояви под формата на  „ сестрински възел Мери Джоузеф “ по името на своята откривателка. До този миг в своята процедура лекарят не се е сблъсквал с тази диагноза, само че нещо му подсказва, че това ще е първата му среща.
Лошите подозрения се удостоверяват – Елена е с карцином на яйчника в четвърти етап, процесът се е популяризирал и е обхванал съвсем всички органи в корема. Лекарят е безапелационен: „ Единственото място, където могат да ти оказват помощ е „ Медлайн “, тъй като болничното заведение сполучливо ползва новаторския и животоспасяващ способ  HIPEC, а екипът е чудесно квалифициран за комплексната намеса. “
Постъпва в лечебното заведение със смесени усеща – паника, очакване, вяра. Хирургът доктор Грую Мишев при прегледа с съмнение я пита: „ При толкоз напреднал карцином, евентуално не сте ходили на гинеколог най-малко 2 години? “ 
Добре, че имаше дата на последните ми проучвания - от юни същата година, а там се вижда, че няма и диря от онкологично заболяване, споделя Елена. Целият екип в Хирургията е шокиран - единствено за 2-3 месеца се е появил израстък и се е развил до 4-ти финален етап. 
„ Явно е допустимо, само че неприятното беше дотук. Попаднах на съвършен екип -  гинеколозите доктор Георги Крумов и доктор Борислав Иванов, на хирурга доктор Грую Мишев и на анестезиолога доктор Стефан Василев, на които в никакъв случай няма да мога да се отблагодаря. Сътвориха магии с мен. Наложило се е да бъде направена тотална хистеректомия, махнати са далакът, целият перитонеум, 1/3 от черния дроб, елементи от диафрагмата, от тънките и дебелите вътрешности. По време на интервенцията ми са почиствали разпръснатите в коремната празнина ракови кафези „ една по една “, а с невидимото за очите се справил HIPEC ”, изясни дамата. 
Първоначално доста се опасява от интервенцията, тъй като има неприятен спомен от анестезии – след цветна фотография колкото да я събудили. Но в „ Медлайн “ всичко минало безпроблемно, с помощта на доктор Василев.
След обемната интервенция и HIPEC възобновяване било мъчно, а на моменти даже трудно. А без поддръжката на екипа превъзмогването е невероятно, само че в тази болница лекарите и медицинските сестри са непрестанно до пациентите. 
Д-р Крумов посещава Ели всяка вечер в 22 ч., с цел да ревизира по какъв начин е, има ли проблеми и би трябвало ли да се прави нещо. Не бях изключение, той се отнася по този начин грижовно и с останалите заболели, а това доста оказва помощ на всички, отбелязва тя. 
След повече от 3 седмици престой при една от визитациите Гроздева събира кураж моли доктор Крумов да я изпише. Останалите възразяват и са безапелационни, че е рано да я пускат. Но той е хладнокръвен: „ Вкъщи ще се възвърне по-бързо! Имам й доверие! “ и тя отпътува. 
„ В този миг той ми избави живота за повторно, споделя в този момент Елена. - Всички трагични събития в моя живот ме накараха мощно да допускам на българските лекари, лечебни заведения и въобще на цялото опазване на здравето, каквото и да приказват за тях. Прекланям се пред мениджъри, които купуват най-съвременната здравна техника и влагат в подготовката на екипа си! “ 



Лечението й продължава у дома. За Ели се грижи цялото семейство и най-вече брачният партньор й Лъчезар. „ Ако нямаш поддръжката на околните си и изключително на колегата си, краят идва доста бързо. Виждала съм го с очите си при няколко дами, които бяха изоставени от съпрузите си и към този момент не са сред живите “, споделя тя.
Възстановяването на Гроздева продължава. Изкарва курс химиотерапия в Отделението по онкология и хематология в МБАЛ „ Централ Хоспитал “, където също се среща с съвършен медицински екип. След това се връща още веднъж в „ Медлайн “, само че този път в ортопедията, тъй като чупи тазобедрената си става. 
Медиците от „ Медлайн “ обаче са безапелационни, че след интервенцията би трябвало да води пълностоен живот и по никакъв метод да не се вторачва в заболяването. Тогава със фамилията си отпътува на екскурзия в италианската област Пулия. С бастунчето и накуцвайки, само че не спирах да вървя, спомня си пациентката.
В момента развива личен бизнес. Винаги съм мечтала да се занимавам с козметика на разположение, само че преди заболяването все „ нямах време “, а евентуално съм нямала кураж да зарежа всичко и да стартира от нулата, разяснява Ели. Полага началото инцидентно – прави план за start up (нова фирма/дейност), с който кандидатства за утвърждение в Агенцията за хората с увреждания. Това се случва напролет на 2020 година, малко след оповестяване на пандемията от COVID-19. Няма упования и по тази причина през септември, когато планът е утвърден, остава мощно сюрпризирана. Така се ражда „ Белла Ела “ и я прави доста щастлива. Вече има непрекъснати клиенти, само че продължава да се образова непрестанно.
И всичко това е с помощта на лекарите в „ Медлайн “ и „ Централ Хоспитал “ - две лечебни заведения на международно равнище, споделя Гроздева. Призовава хората да се борят и да знаят, че  HIPEC лечението е извънредно ефикасна, изключително в ръцете на верните експерти. 

Знакът на сестра Мери Джоузеф

Сестринският възел Мери Джоузеф е именуван още знак на сестра Мери Джоузеф. Това е осезателен възел, издаден в пъпа като резултат от метастази на недоброкачествен рак в таза или корема. Може да бъде мъчителен при допиране.

Сестра Мери Джоузеф Демпси (род Джулия Демпси ) е бил католическа монахиня и хирургичен помощник на Уилям Дж. Майо в болница " Света Мария " в Рочестър, Минесота от 1890 до 1915 година Тя насочва вниманието му към явлението и той разгласява публикация за него през 1928 година  

Терминът „ Сестра Мери Джоузеф “ е въведен през 1949 година от английския хирург Хамилтън Бейли, един от най-влиятелните създатели на учебници по хирургия през 20-ти век.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР