Елеонора Николова е родена през 1950 година в Русе. Завършва

...
Елеонора Николова е родена през 1950 година в Русе. Завършва
Коментари Харесай

Елеонора Николова: В Общинския съвет следва да намерят място професионалисти, които могат реално да дават оценки и решения

Елеонора Николова е родена през 1950 година в Русе. Завършва висше юридическо обучение в Софийски университет. Била е ръководител на Районния съд в Русе. В интервала 1992 - 1994 година е областен прокурор на Русе. През 2002 година печели частичните локални избори в Русе, а година по-късно и безапелационна победа в първи тур на постоянния локален избор. Била е народен представител от Съюз на демократичните сили и ръководител на тогавашната БОРКОР. Адвокат и претендент за общински консултант от листата на Съюз на демократичните сили.

- На първо място следва да се възвърне инфраструктурата - улици, тротоари и зелени площи, с цел да могат хората да живеят в естествена среда. В момента жителите не могат да се привдижват в града, чупят колите си, дишат прахуляк и нездравословни вещества. Градът има следвоенен тип. Хората не усещат сигурност, не виждат переспектива за развиване. Тревожат се за здравето и живота на децата си.

Няма съществени планове в стопански проект. Без развита стопанска система не можем да чакаме чудеса. Те са единствено в приказките на кмета.

Като дълготраен правист бях ръководител на непрекъснатата комисия по правда, публичен ред и сигурност. Бях член и на комисията по собствеността. Професионалната ми подготовка беше в изгода както на мен, по този начин и на останалите съветници.

- Бързо и сполучливо разрешаване на проблемите, които одеве изложих. Намиране на образован екип, който да създаде планове, да притегли съидейници, в това число и в лицето на централната власт. Без смели фантазии и тяхната реализация, не можем да чакаме качествена смяна на живота.

- По време на мандата, групата на Съюз на демократичните сили и коалиция бе в съпротива - на Българска социалистическа партия и на ортака Вътрешна македонска революционна организация. Управлението си бе осигурило болшинство и комфорт. Критикували сме недалновидни, очевидно прокорупционни планове и решения.

Ще дам образец: Взе се решение да се строи басейн в Парка на младежта, с съпътстващи постройки - ресторант, паркинг от над 1000 кв.м. Безспорно е, че част от парковата растителност ще бъде унищожена. Теренът, предопределен за строителство на няколко плувни уреди, с издадено позволение за градеж в региона на МОЛ Русе, занапред ще се залесява и трансформира в парк.

Строителството на крупни обекти в града се разпорежда на компании от други градове, без значение от проявен интерес от русенски строители.

Отстоявяхме визията, че Общината следва да продаде остарелите общински жилища и с привлечените средства да построява нови жилищни блокове.

Без жилищна политика не могат да се притеглят вложители и работна мощ.

- Не е нужно аз да имам вяра, значимо е хората да имат оценка за работата ми. Много жители ме стопират и поздравяват за нещата, които съм направила. Особено за огромния ремонт на уличната мрежа и сравнението със положението сега.

- Посочих към този момент, че за мен насочна точка в връзката е професионалната преценка и решение. Когато се отстояват способени и добре премислени оферти, те неизбежно следва да срещнат и съидейници в другите партийни групи.

Работата в Общинския съвет е групова, значим е всеки глас при значими решения. Без разговор и доброжелателни разногласия, с причини, не може да се стигне и до потребни за града решения.

- Нашата група постоянно е съобщавала за позициите си по значими точки от дневния ред на сесиите, на нарочни конференции. Публикували сме позициите си и на интернет страницата си. Това е добра процедура и следва да продължи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР