Елени Декидис е усмихната, дружелюбна, емоционална и открита. Тя няма

...
Елени Декидис е усмихната, дружелюбна, емоционална и открита. Тя няма
Коментари Харесай

Елица от „Ол инклузив”: Искам 3 деца от трима мъже... Чужденци!

Елени Декидис е усмихната, отзивчива, прочувствена и открита. Тя няма съвсем нищо общо с героинята си Елица от сериала „ Ол инклузив ”, с която към този момент втори сезон оправя настроението на феновете на Нова тв всяка петъчна вечер. Елица е грандама, вкопчена в имуществото на своя съвсем някогашен брачен партньор Емил, до момента в който Елени е работещо момиче, което постепенно, само че безапелационно върви към своите цели. Трудолюбива, умна, с възприятие за комизъм, подготвена да се майтапи с всичко, в това число със себе си, тя споделя, че кариерата сега й е по-важна от персоналния живот. И че някой ден желае да има три деца от трима разнообразни мъже, за предпочитане – чужденци.

Интересното име е първото нещо, което буди въпроси при запознанство с Елени Декидис. Баща й е грък. Пристига в България от Атина преди години, с цел да учи философия и социология в Софийския университет. Мечтае да работи с Исак Паси, само че се влюбва и основава семейство. Когато Елени се ражда, родителите й вземат решение да живеят в града на майка й – Сливен. Не минава доста време, преди момиченцето да открие сцената – изначало като фен. „ От 2-годишна отивам на спектакъл – изначало на куклен. После имаше пауза от няколко години, в които рисувах, само че през пубертета отидох да виждам постановки в Драматичния спектакъл в Сливен и си споделих: „ Там съм! ”. Тийнейджърството ми мина в тази постройка. Гледах постановки, ходех на уроци, открих си и работа там, до момента в който учех ”, споделя актрисата.

Родителите й доста държат на положителното обучение. Насочват я към Езиковата гимназия в Сливен – най-елитното учебно заведение в града. Профилът й е британски и френски език. „ Така се разделих с рисуването ”, споделя актрисата. Но с фантазията си за сцената отхвърля да се раздели, макар че родителите упорстват да избере по-практична специалност. „ От дребна върша, каквото желая, и им споделих, че ще отивам на уроци по актьорство. Прецених, че е добре не просто да се изучавам, а напряко да си седнал съм в театъра, с цел да се срещна с актьорите и да виждам всички спектакли. Намерих си работа – да късам билетчета. Такива алегорични пари взимах, че татко ми умря от позор! За няколко месеца работа едвам си събрах пари за палто. Знаехме, че Стефан Данаилов взима клас, и споделих на нашите, че ще изучавам в НАТФИЗ единствено в случай че той ме одобри. Те се успокоиха – бяха сигурни, че няма да ме вземе. Казаха ми да си избера и нещо друго и, тъй като не говорех добре гръцки, взех решение да запиша гръцка лингвистика. Приеха ме в Софийския и, когато ме одобри и Стефан Данаилов, се отписах. Нашите посърнаха, само че не ме стопираха ”, спомня си младата жена.

За своя преподавател по актьорско майсторство тя приказва съвсем като за провидение. „ През първата ми година в Академията той беше министър на културата. Винаги идваше костюмиран, а първият ни час беше в Министерството на културата. Той постоянно е всявал почит в мен, само че тогава позицията му беше още по-силна. За нас, студентите, сякаш стоеше на Олимп. Гледахме го изпод и му се възхищавахме. Изпитвахме благоговение! ”

Малко откакто приключва актьорско майсторство обаче, Елени взема решение, че й е по-интересно да бъде продуцент . И още веднъж стартира да учи. „ Не обичам да очаквам за кастинги, да се чудя ще стане ли, или не и, в случай че не стане – за какво не е станало. Много съм дейна, обичам нещата да зависят от самата мен. Затова малко на смешка взех решение да изучавам продуцентство – специалност, в която всичко да легне на личните ми рамене. Вече осма година се занимавам с това и, колкото повече встъпвам в него, толкоз повече ми харесва. И тук се чака, нищо не е несъмнено, само че ми е доста по-интересно и най-важното – всичко зависи от качествата ми. Визията и възрастта нямат значение, значимо е само какъв брой си добър ”, разсъждава актрисата.

Разбира се, тя не е изоставила и актьорската си работа. Освен че взе участие в „ Ол инклузив ”, преди седмица се е върнала от Македония, където е играла млада жена – жертва на трафик на хора, която става продажница. Но не гради кариера единствено върху функциите. „ Имам офис, имам планове, работя по тях. Майка ми беше шокирана, като видя фотография във Facebook от последната ми роля. Каза, че наподобявам като същинска продажница. Пита дали съм била на терен. „ Какъв терен, мамо? ” – „ Ами... проститутски! ”. Дали съм отишла на фенерите! Вече няколко пъти при диалог с чужденци, като кажа, че съм от Сливен, ми споделят: „ А! Градът, от който идват проститутките! ”. Това за мен е проблем и мисля, че би трябвало да приказваме за него. Ако би трябвало да наподобявам като продажница, с цел да опиша историята на тези девойки, добре! ”, разяснява Елени.
А дали има нещо общо сред нея и героинята й в „ Ол инклузив ” – шантавата Елица, която бърка думата „ фотогенична ” с „ патогенична ” и „ естетика ” с „ учтивост ”? „ Че има аналогия сред нас двете, има, само че съм преекспонирала някои свои черти, с цел да вдъхна живот на Елица и леко да я карикатуризирам. И двете сме суетни и имаме лично виждане за нещата в личния си микрокосмос. Но се надявам, че съм малко по-интелигентна от нея. Имам отношение по измислянето на думите, които героинята ми вкарва ни в чеп, ни в ръкав. Безкрайно занимателно ми е! ”, смее се актрисата.

От тази есен тя може да се похвали и с огромен кино приз в архива си. Лентата „ Рая на Данте ” с Владо Пенев и Радина Боршош в основните функции, в който работи като продуцент, бе отличена с премията на рецензията на фестивала „ Златна роза ”. В плана я кани главният продуцент Николай Мутафчиев. Двамата си разделят работата и по още един филм – „ Жълт  олеандър ”, сниман през септември с Китодар Тодоров в централната мъжка роля. „ Живот и здраве, следващата година и двата кино лентата ще имат министър председатели. Но имам и своя лична компания, в която работя с млади режисьори. Искам да се развиваме дружно, тъй като съм на 31 години – не мога да чакам, че ще бъда конкурентна на продуценти с по 20-30 години опит ”, изяснява още амбициозната дама. Как една млада жена се впуска в сходно премеждие в киното? Елени изяснява през смях: „ Трябва малко полуда, хъс, ясна посока. Когато направих първата си компания, бях на 24 години – тогава имах и сътрудник. Ако ми пукаше за мнението на другите, щях да се откажа, само че аз имам свое виждане за нещата. Вярвам, че имам нюх, като кажа нещо, си го върша и няма мощ, която да ме разсее – постепенно и славно си ходя по пътя. Знам, че желая да върша това, и върша сямо това. Денонощно виждам филми, чета, осведомявам се, всичките си пари вламам в вървене по фестивали, уъркшопове... Моят път е доста явен и може би по тази причина бързо имам резултати. Но пандемията не ми се отразява добре. Отлагаме министър председатели, фотоси... Имах доста значим конгрес в Кан, реалокираха го онлайн и, несъмнено, не свърших нищо! Другите ми събития изцяло отпаднаха. А предходната година имах по 20 срещи дневно в Италия! ”, впуска се да споделя актрисата.

На този декор персоналният живот естествено отстъпва пред работата. „ Когато с години влагаш толкоз доста време в кариерата си, и започнеш да береш първите плодове от този труд, персоналният живот не ти е толкоз забавен. Имам комфорт в него, само че не съм човек, който да го обявява. Като му пристигна времето, ще постна пръстен в обществените мрежи, само че няма да разкрия нищо повече. Има кой да ми го подари. Но пък аз съм на правилото, че постоянно могат да станат и смени. Мога и няколко брака да имам – както пристигна! Важното е човек да е в естетика със себе си. Искам да имам три деца от трима мъже... Чужденци! Но пък може и още първия път, в който се омъжа, индивидът да се окаже съвършен и да си остана с него цялостен живот… Със сигурност желая децата ми да са с друг цвят на кожата. Мога да осиновя, както Анджелина Джоли! Много приятелки започнаха да раждат, по този начин аз не бързам. не съм захласната от концепцията в този момент да имам мъж, деца, семейство. Искам да вървя по фестивали, да работя... Хубаво е, че мъжът до мен се е примирил с това и ми дава независимост. Не е в гилдията ни, само че ме схваща и приема. ”

Дали е допустимо някой ден да смени фокуса? „ Ще се откажа, когато спре да ми е забавно, когато реализира своя връх. Човек би трябвало да си слага нови цели ”, уверена е актрисата. И е сигурна, че ще пристигна и ден, в който ще се върне към   
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР