Елена Йончева не е очаквала да се изправи в битка

...
Елена Йончева не е очаквала да се изправи в битка
Коментари Харесай

Елена Йончева: Спечелих битка за България и за всички хора, които са проевропейски настроени

Елена Йончева не е очаквала да се изправи в борба с водача на ПЕС Сергей Станишев за лидер на листата на Българска социалистическа партия за идния евровот. Това съобщи тя в предаването „ 120 минути” по БТВ.

Коментарът ѝ идва малко откакто социалистите гласоподаваха тя да е лидер на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. След извършения скришен избор Йончева получи 95 гласа от Националния съвет, а Станишев – 75.

„ Не ми беше леко. Не мисля, че е огромно опълчване. Хората, които поддържаха мен, Станишев и Деница Златева, дадоха над 200 номинации за всеки един от нас. Аз получих 266, а Станишев 230. Искам да благодаря на всички, които застанаха зад мен, това е голяма отговорност. Това не е просто борба за Европейския парламент, това не е борба за тези 17 депутати. Това е борба за България, за всички тези хора, които са проевропейски настроени”, разяснява Йончева.

По думите ѝ в Българска социалистическа партия са единни, тъй като е обикновено в една партия да има спор. „ Да, ние излизаме обединени, обикновено е в една демократична партия да има спор, той може да е изострен, само че в тази ситуация – той беше с причини. Страшно е, когато една партия избира с 98% своя водач, както е в ГЕРБ. Когато вътре няма борби на хрумвания, няма действителен сблъсък”, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

Елена Йончева съобщи, че най-големите ѝ борби са с корупцията – строенето на оградата на границата ни с Турция, „ Кумгейт”, строителството на пътища. „ Европа ще ни даде главните принадлежности за тази борба. „ Проблемът в България не е в корупцията, а грабежът. Над 11 милиарда евро изтичат от България вследствие на тази корупция, това са данни на „ Зелените” в Европейския парламент, които се основават на отчети на ОЛАФ, Евростат и ЕК”, добави Йончева.

Тя беше безапелационна, че сваленият ѝ имунитет не компрометира листата на Българска социалистическа партия за идния евровот. „ Аз го смъкнах незабавно, тъй като нямаше от какво да се тормозя, подготвена съм да го смъква отново. Имат да се тормозят тези от ГЕРБ, които изфабрикуваха тези обвинявания. Знаете кои са тримата депутати, които подадоха този сигнал в прокуратурата – Добрев, Тома Биков и господин Тодоров. Въпросът е не дали аз имам вяра в прокуратурата, а хората – под 8% беше на последното проучване. Затова са толкоз значими европейските избори, хората имат вяра, че през Европа може да пристигна връщането на достолепието и справедливостта”, съобщи Йончева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР