Елена Йончева най-вероятно ще продължи кариерата си на евродепутат, научи

...
Елена Йончева най-вероятно ще продължи кариерата си на евродепутат, научи
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Елена Йончева остава евродепутат?

Елена Йончева най-вероятно ще продължи кариерата си на евродепутат, научи Lupa.bg. Движение за права и свободи, чийто претендент от гражданската квота бе някогашната журналистка, се показа сносно на евровота и завоюва 295 052 гласа. Така придвижването ще има трима евродепутати.

Съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров е събрал общо 9846 преференции. Вторият в листата на придвижването Илхан Кючук има 8304 персонални гласа. Елена Йончева, която е от гражданската квота, пък има едвам 4041 преференции и не би трябвало да пренарежда листата на партията.

Преди нея под №3 и №4 в листите на Движение за права и свободи са Искра Михайлова-Копарова и Танер Кабилов. Искра Михайова-Копарова е евродепутат от 2014 година и е заместник-председател на групата " Обнови Европа " в Екологичен потенциал. Тя сигурно ще бъде единия от евродепутатите на партията.

Според източници на Lupa.bg обаче, отводи ще създадат лидера на листата Джевдет Чакъров и четвъртия  Танер Кабивол, тъй че Елена Йончева, въпреки и сложена под №5, ще продължи активността си в Еропейския парламент. Окончателното решение ще бъде оповестено тези дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР