Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в

...
Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в
Коментари Харесай

Йончева призова ЕП да изслуша Радев заради събитията в България

Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, с
Налице е злокобно тъпчене на върховенството на закона и упорствам за съответни ограничения “ , уточни Йончева пред сътрудниците си. „ Време е гласът на Европейския парламент да бъде чут и Европейската комисия да се намеси в протичащото се в България през последните месеци “, разяснява Йончева. Тя добави още, че събитията в България подкопават самите основи на демокрацията.
„ Демокрацията в страната е в развой на разпад. Ако позволим това да се случи в една страна, в България, скоро и останалите европейски страни ще бъдат пометени от сходни процеси. В България всеки, който си разреши да надигне глас против корупцията, против безобразията на властта, против погазването на медийната независимост, е преследван.
Журналисти се уволняват, опозиционни политици са подложени на медийна екзекуция. Прокуратурата е употребена като бухалка против всеки един мощен критик на корупционната система. Властта в България не убива своите съперници, тъй като разполага с всички нужни принадлежности, с цел да ги смаже.
Вече година тук, в Европейския парламент приказвам за това, което се случва в България. Но да надигнеш глас е единствено началото. Настоявам освен да бъдем чути. Европейският парламент би трябвало да работи. Призовавам да поканим в Екологичен потенциал българския президент Радев. Неговият глас би трябвало да бъде чут тук. И да действаме. ”, сподели Йончева.
Йончева внесе и писмен въпрос с висока приоритетност, според разпоредбите на Европейския парламент, по отношение на положението на демокрацията в България и равнището на корупция в страната.
Питането е отправено до Европейската комисия и е подкрепено от водещи депутати от Германия, Франция, Португалия и Полша. По искане на Йончева се чака и полемика по тематиката в границите на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи към Европейския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР