Елена Йончева е знаела или е предполагала, че борави с

...
Елена Йончева е знаела или е предполагала, че борави с
Коментари Харесай

Йончева е знаела или е предполагала, че борави с престъпни пари, обяви прокуратурата

Елена Йончева е знаела или е предполагала, че борави с незаконни пари. Това разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова във връзка следствията, поради които по-рано през днешния ден основният прокурор изиска имунитета на шестима депутати. 
 Елена Йончева ще си даде имунитета, само че видя скица за заплашване и принуда против нея  Цацаров изиска имунитета на шестима депутати - измежду тях са Елена Йончева и Марешки
Йончева, която е народен представител от Българска социалистическа партия, е упрекната в пране на пари в изключително огромен размер. 

Специализираната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за осъществени финансови интервенции с парични средства, присвоени от банкрутиралата КТБ и са прикривани посредством офшорна компания – „ Далий Трейдинг Лимитид “. За средствата " се знае или допуска ", че са добити посредством закононарушение, считат от прокуратурата.

Сигнали против Йончева подали двама депутати от ГЕРБ и още едно лице. 

„ Това са средства, присвоени от длъжности лица от КТБ и са средства, които не са благосъстоятелност на КТБ, а са благосъстоятелност на българските жители, които са имали влогове там. Това съгласно нас е закононарушението, което е било осъществено ”, заяви Арнаудова.

Тя добави, че прокуратурата разполага с гласови доказателствени средства, че Йончева е знаела или е предполагала, че парите са добити по незаконен метод. 

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане на 31 август.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов е разследван за умишлена занемареност и подписване на неизгодни контракти. В качеството си на шеф на Специализирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести - София Михайлов е сключил преобладаващата част от договорите, с които са насъбрани задължения в болничното заведение в размер на 24 млн. лв.. 

„ Приложени са и контракти единствено и само подписвани от него. Договорите са оценени като очевидно неизгодни покупко-продажби. Има осъществена занемареност, дейностите му не пазят в цялостна степен ползите на болничното
заведение “, уточни Румяна Арнаудова и посочи, че за продължаване на разследването е належащо снемането на имунитета на депутата.

Борис Кърчев - народен представител от ГЕРБ, е разследван за неплащане на налози в качеството си на ръководещ „ Би Би Си Кейбъл “ ООД.  Той е избегнал заплащане на налози за интервала юни – юли 2015 година в размер на 320 000 лв. Данък добавена стойност, като удостоверил лъжа в подадена Справка - декларация по ЗДДС и употребявал документи с погрешно наличие – отчетни регистри и данъчни фактури и приспаднал неследващ се данъчен заем. В хода на инспекциите е открито потреблението на сходна процедура за отбягване, определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери и от „ КТВ “ ООД. 

Сигналите срещу Кърчев са подадени от неправителствени организации и жители.

Депутатите от „ Воля ” Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов са упрекнати в изнудване. Според Арнаудова прокуратурата е събрала задоволително данни от очевидци и притежатели на аптеки, които са удостоверили за упражнена по отношение на тях насила.

Софийската градска прокуратура е решила доказателствата като задоволителни за покачване на още едно обвиняване на тримата депутати. Действията им са избрани като незаконен сговор на повече от едно лице.

„ За депутатите от „ Воля “ това е едно и също правосъдно произвеждане. Същото, за което предходната година тримата дадоха единодушие да се организира наказателно произвеждане. Бяха разпитани още очевидци, притежатели на аптеки, които потвърдиха за упражнена по отношение на тях насила. В момента не сме изправени пред изменение на обвиняването. Касае се за същото обвиняване с ново закононарушение “, изясни Арнаудова, представена от " Фокус ".

Елена Йончева, Георги Михайлов, Борис Кърчев и Пламен Христов оповестиха, че ще си дадат непринудено имунитетите. Йончева разяснява, че обвиняванията против нея са " скица за заплашване и репресии ". Опит за напън видяха и депутатите от " Воля ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР