Елена Владова представя последната с книга Обикновените приключения на господин

...
Елена Владова представя последната с книга Обикновените приключения на господин
Коментари Харесай

Елена Владова и Огнян Антов представят най-новите си книги за пръв път в Русе

Елена Владова показва последната с книга " Обикновените завършения на господин Амигов, който живее покрай морето ". Книгата включва 20 описа и се предлага с прибавка вестник " Крайморска среща ". Вестникът има и втори брой от 2023 година, който няма връзка с първия и също ще бъде показан. Героите в " Обикновените завършения на господин Амигов, който живее покрай морето " живеят в Морската градина на един приморски град, където се намират техните къщи. Господин Амигов, трето потомство жител и притежател на къща, е деятелен, доброжелателен човек, цялостен с хрумвания, постоянно главен участник или основател на протичащото се. Всички случки и събития се развиват в нашето съвремие и са подправени с тогавашния градски дух. Господин Амигов става и основен редактор на вестник ( " Крайморска среща " ), в чието списване вземат участие всички герои. А те са неговите двама наематели, съседката Иванова, служителят на реда на региона, диригентът на духовия оркестър, пенсионираният библиотекар, съседът меломан и госпожа Флора.

Елена Владова е родена във Варна, където живее и работи. Журналист, преводач, създател на книги за деца и възрастни и на пиеси за куклен спектакъл. След дълготраен опит като вестникар, през днешния ден е редактор на електронното издание Градското списание (www.urban-mag.com) и професионален обучител в региона на комиксите (www.comics-varna.com). Провежда ателиета за деца, свързани с креативно писане, езиково образование и комикси независимо и взаимно с художници.

Огнян Антов показва романа си " #вавилон ". Това е разказ с три сюжетни линии (Почти) всички техни персонажи са част от #вавилон и подлежат на негативно селектиране. А какво е " #вавилон "? През 2017 година се е появила нова " обществена " мрежа #вавилон и централата ѝ е във Варна. От тази мрежа можеш да се откачиш само, в случай че обвързваният с теб " другарски " профил изчезне физически. Умре. Действието на романа завършва през есента на 2019, фабулирането постоянно е въз основата на очерков и хроникьорски взор към модерна България. Освен България в тематичната " лупа " са още Варна, кучето Марси и други Понякога биват употребени и " външни " жанрове: литературнокритическа публикация, приказката " Червенокосата от Чаирите " и цикълът " Стихове за една старонемска овчарка ".

Огнян Антов е роден, живее и работи във Варна. Има пет издадени книги: проучване " Вапцаров на български ", две стихосбирки - " Него го няма от няколко часа " и " Автопортрети и писма ", разказ " Тате отива за колело " и алманах пиеси. " #вавилон " е последната му книга. Работил е в Регионалната библиотека във Варна, както и в учебни и академични библиотеки, а от 10 години - в издателството на Медицински университет.

Мястото е Регионална библиотека " Любен Каравелов ", а датата - 13 март, 18:00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР