Елена Русакова, ръководител на общинския район Гагарински в Москва, обяви

...
Елена Русакова, ръководител на общинския район Гагарински в Москва, обяви
Коментари Харесай

Глобиха московски депутат за писмо до президента с искане да преразгледа решението за нахлуване в Украйна

Елена Русакова, началник на общинския регион " Гагарински " в Москва, разгласи във Фейсбук, че е санкционирана със 150 хиляди рубли (3400 лв) по член от Административния кодекс - за писмо от Съвета на депутатите, адресирано до президента на Русия Владимир Путин с искане за преразглеждане на решението за навлизане в Украйна, заяви Руската работа на Би Би Си.

Русакова сподели, че гласоподавателите й са я помолили да изпрати такова писмо. Местният съвет на депутатите взе решението писмото да бъде изпратено на 1 март, посочи тя, а нормата на закона влезе в действие от 4 март.

Русакова сподели още, че на 4 март е получила предизвестие от прокуратурата, която й подрежда да не приканва жителите да организират обществени акции . " Отговорих на прокурора с неразбиране, че нашето решение и текстът на писмото не загатват по никакъв метод обществени дейности и няма апели към жители, а като цяло депутатите не са организирали никакви дейности от 2 години ", написа депутатът.

Тя разгласи, че ще апелира санкцията, само че не се надява тя да бъде анулирана: " Е, знаем, че истината е на наша страна. Жалбата не трансформира нищо в наше време, само че ще я подадем ", разяснява Русакова решението на съда. "

Припомняме, че Държавната дума на Русия дума на 4 март одобри закон , с който се плануват затвор и огромни санкции за подправени вести, с които се дискредитира съветската войска . Според законодателството под глоба могат да попаднат и такива, призоваващи за наказания против Русия.

Със закона се вкарва период за отнемане от независимост за такова закононарушение до 15 години , като той ще се ползва, в случай че фалшификатите доведат до съществени последствия.

На фона на съветската инвазия в Украйна съвсем всички опозиционни медии са оповестени за " задгранични сътрудници ", на доста от тях сайтовте са блокирани, а вестник " Новая газета ", чийто основен редактор Дмитрий Мантуров получи Нобеловата премия за мир за 2021 година,
 Руско опозиционно издание: Около 60 военни от Псков са отказали да водят война в Украйна
Руско опозиционно издание: Около 60 военни от Псков са отказали да водят война в Украйна

Има и други такива случаи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР