Елена Рибакина вече откри победоносно участието си на WTA 1000

...
Елена Рибакина вече откри победоносно участието си на WTA 1000
Коментари Харесай

Шампионката от 2021-ва е аут: Рибакина направи сериозна заявка за трофея в Индиън Уелс

Елена Рибакина към този момент откри победоносно присъединяване си на WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, като пречупи в поредни сетове някогашната носителка на трофея от Аустрелиън Оупън - София Кенин, с което ясно сподели, че травмата ѝ в гърба е отминала. В хода на днешния ден пък представителката на Казахстан имаше следващото тежко тестване на пътя си в Калифорния, откакто трябваше да срещне някогашната шампионка в шампионата Паула Бадоса, с която предложиха яростен конфликт на феновете, само че в последна сметка международната номер 10 се оказа по-константна в нивото си и победи с успеха, пристигнала за час и 35 минути на корта - 6:3 7:5. С триумфа си настоящата носителка на трофея от Уимбълдън подпечата класирането си за осминафиналите в пустинния град и чака да се изправи против една всред Дария Касаткина и Варвара Грачева.

Испанката изпита съществени компликации на старта на дуела, когато ударите ѝ очевидно попадаха надалеч от задачата и грешките се трупаха безспирно в актива ѝ. Запазила подаването си от обстановка 0:40 обаче, Бадоса стартира с все по-голяма убеденост да търси офанзивата и скоропостижно си проработи дебютния за себе си брейкбол след нова добре извършена многоходова акция. Финалистката от Аустрелиън Оупън на собствен ред не остана безразлична към представянето на съперничката си и въпреки да изоставаше с 1:4 победи в директните им конфликти до момента, подвигна оборотите, водена от впечатляващия си начален удар, като навлезе в напредък и завоюва четири безответни гейма, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част международната номер 10 образно изгуби своята централизация и от водещата позиция на корта позволи да бъде пробита, при което шампионката от 2021-ва в шампионата изглеждаше все по-мотивирана да търси завършващи отигравания. Постепенно с течение на времето международната номер 22 си обезпечи точка за повтаряне на преимуществото си, само че точно в последвалото разиграване сбърка лековато и това ѝ се отрази извънредно отрицателно от психическа позиция, при което Рибакина побърза да навакса пасива си и паритетът възцари. Въпреки негативите, Бадоса беше на крачка от това да възвърне водачеството си в самия завършек на сета, когато разполагаше с два брейкбола, но шампионката от Уимбълдън за следващ път беше на върха на качествата в основните мигове и оцеля, с цел да осъществя пробив в 12-ия гейм, с който постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР