Елена Рибакина в хода на настоящия сезон доказа, че е

...
Елена Рибакина в хода на настоящия сезон доказа, че е
Коментари Харесай

Победите продължават: Рибакина се разправи с 16-годишно дете чудо и потегли с успех в Париж

Елена Рибакина в хода на сегашния сезон потвърди, че е способна да спори за купите на всяка една настилка и въпреки до момента да нямаше особени триумфи на клей, то представителката на Казахстан победи с WTA 1000 трофея в Рим. Етническата рускиня през днешния ден излезе на корта в Париж за откриващия си мач на Ролан Гарос, като съумя да придвижи отличната си игра и във френската столица, с цел да надиграе едната от най-талантливите тенисистки на идната генерация в лицето на 16-годишната квалификантка Бренда Фрухвиртова, над която надви с 6:4 6:2. С триумфа си международната номер 4 продължава напред към втория стадий на конкуренцията и ще премери сили с различен чешки " вундеркинд ", а точно 18-годишната Линда Носкова.

На старта на дуела завладяващите обстановки липсваха, като сервиращите бяха наложили своята доминация и привидно ненадейно първа до шансове на ретур стигна тийнейджърката. Фрухвиртова впечатляваше с лекотата, с която влиза в разиграванията с шампионката от Рим, като даже устойчивостта ѝ под напън я изведе до пробив задатък за 4:3, но оттова насетне Рибакина усъвършенства доста качеството на ударите си и усили прогресивно броя си от уинъри, с цел да завоюва идващите три гейма и записа откриващия сет на сметката си.

Втората част пък имаше значително сходно развиване, откакто чехкинята още веднъж откри пробойните в представянето на четвъртата сложена и съумя да отмъкне сервиса ѝ, с което поведе в резултата. Впоследствие квалификантката не съумя да задържи този интензитет в играта си и грешките от нейната ракета зачестиха, до момента в който Рибакина взе всичко в свои ръце и последователно с течение на времето онагледяваше разликата в класите сред себе си и тийнейджърката, като не ѝ отпусна нито гейм повече в мача и официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР