Елена Рибакина се класира за финала на тенис турнира в

...
Елена Рибакина се класира за финала на тенис турнира в
Коментари Харесай

Рибакина и Швьонтек ще спорят за титлата на турнира в Доха

Елена Рибакина се класира за финала на тенис шампионата в Доха, Катар, откакто в профил Анастасия Павлюченкова след 6-2, 6-4. Срещата продължи към час и половина.

Третата сложена казахстанка натисна някогашната финалистка от Ролан Гарос след средата на откриващия сет, като взе четири поредни гейма от 2-2 до 6-2. Рибакина крачеше решително към триумф в два сета и го реализира, само че не и без премеждия. Тя дръпна с 5-1, преди да загуби три следващи гейма. Все отново, представителката на Казахстан спря стремежа на съветската си съперничка, отразявайки точка за пробив и в десетия гейм, с цел да доближи финала.

Там я чака шампионката от последните две издания и международна номер 1 Ига Швьонтек. Полякинята се класира за заключителния мач без игра, откакто съперничката й в полуфиналите Каролина Плишкова се отхвърли преди дуела.

Това ще бъде пета среща сред Швьонтек и Рибакина, като преимуществото е на страната на казахстанката – 3-1 победи. Тя е в серия от три следващи триумфа. Последният им мач беше на четвъртфиналите в Рим предходната година, когато полякинята се отхвърли в третия сет заради травма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР