Елена Рибакина само преди месец изживя навярно най-щастливия миг в

...
Елена Рибакина само преди месец изживя навярно най-щастливия миг в
Коментари Харесай

Като на Уимбълдън: Рибакина отнесе първата си съперничка в Синсинати

Елена Рибакина единствено преди месец изживя вероятно най-щастливия момент в спортната си кариера, откакто казахстанката направи възторг по време на Уимбълдън и завоюва дебютната си купа от Големия Шлем. Световната номер 25 безспорно след триумфа си попада постоянно под светлините на прожекторите и много обсъждана тематика в тенис средите със своите мачове, а огромният въпрос е дали ще се трансформира в следващата тенисистка, която ще падне жертва на високите към нея упования, които биват подбудени от спечелването на най-големия трофей в тениса.

При първите си появи на корта след купата от Уимбълдън то Рибакина неимоверно среща компликации към приспособяването на американската твърда настилка и позволи ранни отпадания на конкуренциите във Вашингтон и Торонто, но през днешния ден изигра един от мощните си дуели на старта на WTA-1000 шампионата в Синсинати и за малко над час надделя небезизвестната Маяр Шериф - 6:3 6:2. За международната номер 25 огромните провокации следват още във втория кръг, където ѝ следва да се изправи против двукратна шампионка от Шлема в лицето на Гарбинье Мугуруса.

Началните минути от дуела отминаха без,,фойерверки " и привидно ненадейно още в петия гейм победителката от Уимбълдън позволи поредност от неточности, които ѝ костваха да загуби подаването си. Рибакина обаче незабавно съумя да се оправдава и стигна до рибрейк, а след това употребява импулса в представянето си и за повторно проби египтянката, до момента в който в същото време отрази цели четири брейкбола, преди в последна сметка да запише откриващия сет на сметката си.

Силните минути за казахстанката продължиха и на старта на втората част, когато към този момент разликата в класите се виждаше с просто око и международната номер 25 чрез нападателния си жанр наложи цялостен надзор, повеждайки с 4:1. Рибакина не срещна каквото и да е опозиция до края на конфликта и необезпокоявано затвори срещата в своя изгода, откакто завоюва 10 от последните 12 гейма в дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР