Елена Рибакина продължава успешно кампанията по защита на трофея си

...
Елена Рибакина продължава успешно кампанията по защита на трофея си
Коментари Харесай

По шампионски: Рибакина надви миналогодишната екзекуторка на Швьонтек в оспорвана битка

Елена Рибакина продължава сполучливо акцията по отбрана на трофея си на Уимбълдън и към този момент е в третия кръг на шампионата. Представителката на Казахстан трябваше да премери сили с постоянно непредсказуемата Ализе Корне, която на сцената на All England Club е постигала победи над Серина Уилямс и Ига Швьонтек, но настоящата носителка на трофея върху " свещената трева " не позволи да влезе в звездния лист на опитната си съперничка, като надви мъчно в поредни сетове - 6:2 7:6

С триумфа си международната номер 3 записа своя девети следващ успех в конкуренцията и в спор за място във втората седмица на Уимбълдън ще срещне шампионката от Нотингам - Кейти Боултър, която по-рано през днешния ден отстрани родната ни първа ракета при дамите Виктория Томова.

Рибакина започва по ослепителен метод в дуела, откакто още през цялото време без никакви терзания завършваше офанзивите си сполучливо и не даваше никакъв късмет на французойката, пробивайки я още преди първата отмора. Впоследствие етническата рускиня пропиля отлична опция да дублира преднината си, като не се възползва от 0:40, след серия от грешки, и разреши на Корне да се разпише в резултата, макар неподходящата обстановка, в която се намираше. Защитаващата шампионка обаче остана съсредоточена и не позволи този миг да навреди на играта ѝ, като с все същата убеденост реализираше уинъри и отмъкна за повторно подаването на международната 74, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част претендентката доста усъвършенства представянето си във връзка с отиграванията си в предпазен проект, като непроменяемо връщаше топката от другата страна на мрежата, с което провокира казахстанската представителка да рискува повече и грешките от нейната ракета следваха. Именно зачестилите съмнения в играта на защитаващата шампионка позволяваха на Корне да доближава до шансове на ретур и въпреки в първия сет фаворитката да загуби едвам една точка на личен сервис, то тя бе изправена пред угрозата да бъде пробита.

Въпреки работата, която вършеше непоставената тенисистка в построяването на офанзивите си, то тя пропусна своя дебютен за мача брейкбол, само че след това още веднъж дочака опцията си да тръгне напред и в 11-ия гейм, траял 27 минути, станахме очевидци на същинска борба, присъща за централния корт на Уимбълдън. Двете състезателки на процедура се редуваха в това да изумят публиката със своите удари и след цели 12 дюса, то международната номер 74 се подхлъзна, падайки неприятно, което провокира сълзи в нейните очи и взимането на медицински таймаут, до момента в който Рибакина отстоя подаването си след 0:40 и общо пет избавени брейкбола. Французойката преглътна болката си и даже завоюва идното си подаване, с което заслужи огромните овации на публиката, само че в последвалия тайбрек международната номер 3 бе безупречна и се поздрави с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР