Елена Рибакина продължава да демонстрира силната си форма от началото

...
Елена Рибакина продължава да демонстрира силната си форма от началото
Коментари Харесай

Макар и с допуснат сет: Рибакина надви шампионката от Хобарт, чака я мейджър финалистка в Доха

Елена Рибакина продължава да показва мощната си форма от началото на 2024-та, като остава непобедена след Аустрелиън Оупън. Днес представителката на Казахстан изпита сериозен тест на осминафиналния конфликт против една от тенисистките, намиращи се в чудесна форма, Емма Наваро, само че все пак, съумя да го преодолее с резултат 6:1, 6:7(6), 6:4 за малко повече от 2 часа игра. На четвъртфиналите я чака финалистката от US Open през 2021-ва Лейла Фернандес.

Началото на дуела не бе положително за представителката на Съединени американски щати, като в целия първи сет не завоюва подаване от личния си начален удар. Рибакина се възползва от тази нейна уязвимост и напълно доминираше, повеждайки с 6:1.

Нивото на игра на международната номер 23 се повиши фрапантно във втория сет, като Наваро съумя да си обезпечи преимущество, реализирайки ранен пробив. След 3:2 обаче шампионката от Уимбълдън от 2022-ра изравни резултата и се получи равностойна борба до тайбрела. Дългият гейм стартира по желан метод за фаворитката в конфликта, повеждайки с 4:0. След това обаче американката подвигна равнището си на игра, печелейки 5 следващи точки. Въпреки темпото, което шампионката от Хорбат наложи, пред международната номер 4 й се отвори късмет да затвори мача, повеждайки с 6:5. Точно тогава обаче Наваро сподели мощна воля, като избави мачбола и печелейки 3 следващи точки, затвори тайбрека с 8:6.

Въпреки оспорвания дълъг гейм, двете тенисистки направиха оспорван трети сет. До 2:2 нито една от тях не позволи пробив, но тъкмо тогава Рибакина завоюва гейм от сервиса на съперничката й, което се оказа основно за развиването на мача и по този начин международната номер 4 ознаменува успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР