Елена Рибакина е първата финалистка на Маями Оупън. Въпреки че

...
Елена Рибакина е първата финалистка на Маями Оупън. Въпреки че
Коментари Харесай

Въпреки загубения сет на 0: Рибакина надви 3-кратната шампионка Азаренка и е на финал в Маями!

Елена Рибакина е първата финалистка на Маями Оупън. Въпреки че пропусна конкуренцията в Индиън Уелс, заради заболяване, международната номер 4 изглеждаше подготвена да се състезава на най-високо равнище във Флорида. Макар и множеството от успехите и в този шампионат да не изглеждаха безапелационни, волята на представителката на Казахстан бе по-силна, като това си пролича и през днешния ден, надделявайки Виктория Азаренка с 6:4, 0:6, 7:6 (2). Това е втори следващ край в Маями за нея, като в последния си мач в конкуренцията ще се изправи против Екатерина Александрова или Даниеле Колинс.

Още в първия гейм Рибакина имаше три брейкпойнта пред себе си, но ветеранката избави всичките точки за пробив. Целият първи сет ми предложи същинска драма, с тенис на високо равнище, като и двете имаха опцията да извърнат играта в тяхна изгода. Въпреки това, в седмия гейм представителката на Казахстан сполучливо проби началния удар на някогашната номер 1. Благодарение на сервиса си, който е главното оръжие за някогашната шампионка на Уимбълдън, тя съумя да резервира преднината си и за малко над 50 минути игра резултатът стана 6:4.

Резултатът не се отрази отрицателно на знаменититата белорускиня, а в противен случай - във втората третина тя изглеждаше изцяло преобразена в позитивния смисъл. На изцяло друг полюс бе международната номер 4, която бе бледа сянка на себе си от първата част на дуела. Резултатът бе на разположение и губейки едвам 5 точки в хода на целия сет, Азаренка изравни резултата в сетовете с " геврек ".

Въпреки пагубната за нея втора третина, в последната Рибакина се активизира и в първите подавания тя бе конкурентна на трикратната шампионка от Маями. Солидното показване на някогашната номер 3 се отрази позитивно за нея и в четвъртия гейм тя съумя да поведе с пробив след същински трилър. Всичко вървеше по проект за фаворитката в дуела и при 5:4 тя сервираше за мача, но тъкмо тогава по-опитната й съперничка сподели, че не е подготвена да отстъпи и изравни резултата. В последна сметка победителката от дуела се реши посредством тайбрек, който бе напълно доминиран от по-младата тенисистка и по този начин за малко повече от 120 минути тя се класира за своя четвърти край за годината!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР