Елена Рабакина победи Линда Носкова на полуфиналите на WTA-500 турнира

...
Елена Рабакина победи Линда Носкова на полуфиналите на WTA-500 турнира
Коментари Харесай

Безапелационно представяне: Рибакина отново не загуби сет и се класира на финала в Бризбейн

Елена Рабакина победи Линда Носкова на полуфиналите на WTA-500 шампионата в Бризбейн. Тенисистката от Казахстан се оправи със съпротивата на чешката си колежка за малко над час игра - 3:6 2:6. На финала, някогашната шампионка на Уимбълдън ще се изправи против някоя всред Арина Сабаленка и Виктория Азаренка.

Началото на мача бе белязано от пробив за Рибакина още във втория гейм на първата част, след което бе вкоренен и на бърза ръка, казахстанката към този момент водеше с 3:0. Впоследствие, Носкова се опитваше да слага напрегнат международната номер 4, но тя не се поддаваше и в последна сметка завоюва първата част без да се изправи пред нито един брейкбол - 3:6.

Вторият сет стартира с два гейма в активите на сервиращите тенисистки. Тогава обаче, Рибакина продължи да бъде по-добрата тенисистка на корта и направи пробив в третия гейм. При затвърждаването на брейка, международната номер 4 срещна съществени компликации, като изостана в сервис гейма си с 0:40. Все отново, тя сподели забележителна душeвност и обърна гейма, с което поведе с 1:3. Съкрушена от пропуснатите благоприятни условия за рибрейк, чехкинята позволи нов пробив незабавно и по този начин към този момент изоставаше с 2 брейка пасив. До края изненади нямаше и Рибакина справедливо победи, класирайки се на финала на шампионата

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР