Елена Поптодорова настоя българската държава в спешен порядък да си

...
Елена Поптодорова настоя българската държава в спешен порядък да си
Коментари Харесай

Поптодорова: България спешно да си върне от Русия собствеността и контрола на зона Камчия

Елена Поптодорова настоя българската страна в незабавен порядък да си върне от Русия собствеността и контрола върху зоната към Камчия.

" Час по-скоро България би трябвало да придобие назад цялостния надзор и благосъстоятелност в зоната към Камчия, по този начин наречения лагер " Камчия ", който беше безконтролно безразсъдно възложен напълно в надзор и благосъстоятелност на Русия. Това е незабавна задача на българските държавни управления ", съобщи Поптодорова в ефира на.

Предоставянето въз основата в Камчия на московските управляващи беше контрактувано през 2008 година, а първата база в съветския комплекс беше открита през 2010 година от тогавашния кмет на Москва Юрий Лужков и от тогавашния министър председател Бойко Борисов.

В края на 2019 година външният министър на Русия Сергей Лавров разгласи, че РФ желае да придобие компекса. Тукашни партии нееднократно приканиха да се отнеме от руснаците комплекса, като още тогава Атлантическият съюз в България прикани българските управляващи да национализират Камчия, тъй като имало заплаха да се трансформира в съветска база на въздействие.

Покрай случая сред Русия и Съединени американски щати във въздуха в този момент и войната в Украйна Поптодорова още веднъж повдигна тематиката, като я изведе като незабавна задача пред идващото държавно управление.

Тя прикани и за приемането правилник за сигурност на морската зона на Черно море. Инцидентът с американския дрон в Черно море е единствено началото на такива, които ни чакат. И Съединени американски щати, и Русия ще се опитат да понижат драматизирането на случилото, с цел да не се усложнява ситуацията в района, счита Поптодорова.

Тя е безапелационна, че съветското деяние против американския безпилотник е целеустремено.

" Черно беше възприемано като " съветско езеро ". Езеро на кремъл от дълго време в стои в аналите и в паниките на интернационалните анализатори и международната политика. Войната в Украйна оголи незабавната нужда от такова регламентиране. Това не е краят на случаите, а началото на случаите ", съобщи Поптодорова.

" Русия е избрала да разгласи едностранно пространството към Крим, надали не, неразрешено за полети. Това още веднъж отваря огромната тематика за регламентиране изобщо на сигурността в региона в Черно море, каквато няма ", сподели анализаторката, като даде образец с Балтийско море, където това не е по този начин и е регламентирана зона.

" Там има договорености за отбягване на сходни произшествия. Това е една доста незабавна, неотложна и задача, която стои пред дипломацията, само че това не може да се случи и без присъединяване на военния съставен елемент. Настоявам на изцяло оглеждане на ситуацията в черно море, тъй като нямаме никакви регламенти и договореност ", добави Поптодорова.

Тя предвижда, че след случката с дрона " и съветската, и американската страна ще опитат да дедраматизират и депреувеличат последствията от случая със сваления американски военен дрон, тъй като всяка по-остра реакция единствено би усложнила връзките освен сред двете страни, само че и в района ".

" Но няма подозрение, че това е съзнателно и целеустремено деяние, то е напълно целеустремено осъществено против въпросния дрон. То е напълно целеустремено осъществено против американския дрон. Големият спор е за нарушаване на въздушното пространство ", разяснява Елена Поптодорова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР