Елена Динева, съпругата на Васил Божков, е привикана на разпит

...
Елена Динева, съпругата на Васил Божков, е привикана на разпит
Коментари Харесай

МВР привика на разпит жената на Васил Божков Елена Динева

Елена Динева, брачната половинка на Васил Божков, е привикана на разпит в Главна дирекция " Национална полиция ".

Адвокатът ѝ Людмил Рангелов споделя, че следва тя да бъде разпитана като очевидец по призовка, изпратена през декември 2023.

Засега няма информация за делото, по което Групово дело " Национална полиция " работи.

Разпитът се организира броени дни откакто Столична дирекция на вътрешните работи организира нова акция против Васил Божков - този път по отношение на следствието за убийството на Алексей Петров. Прокурори и служители на реда ревизираха няколко парцела на Божков и го привикаха на разпит, само че по този начин и не стана ясно дали е изработен пробив по делото.

Самата Елена Динева прекара 8 месеца в ареста сред февруари и октомври 2020 година поради следствията против хазартния бизнес на Божков. По това време предприемачът още се укриваше в Дубай. Божков се върна в България едвам в края на август 2023.

Срещу Елена Динева има обвиняване в съучастничество в проведена незаконна група за рекет, подкупи, пране на пари и данъчни закононарушения.

От три години обаче нямаше никакво развиване по проблема поради отсъствието на главния обвинен - Васил Божков. Не е ясно и дали прокуратурата още поддържа обвиняването против нея и всички останали членове на обкръжението му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР