Елена Андерсон е сестра на големия български хореограф и талант,

...
Елена Андерсон е сестра на големия български хореограф и талант,
Коментари Харесай

Ослепително красивата Елена направи нови разкрития за най-тежката сватба в историята на България

Елена Андерсон е сестра на огромния български хореограф и гений, основател и началник на националния отбор " Българе " Христо Димитров. Преди 3 години тя загуби своя брачен партньор Ян Андерсон - холандец по майчина линия и шотландец по бащина, роден в Египет, само че заровен в София с българска носия - повече българин и родолюбец от всички ни.

Ян Андерсон прегръща България вечно през 2000 година, когато среща Елена и тя му демонстрира хубостта и уникалността на нашата музика и танци. Оттогава сем. Андерсон подкрепя с финансови средства плановете на ансамбъла, който пък преди 11 години роди концепцията за фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Г-жа Андерсон приказва след края на спектакъла " Как ще ни стигнат американците ".


Елена Андерсон в среднощ в Летния спектакъл на Бургас -
след спектакъла " Как ще ни стигнат американците "

- Г-жо Андерсон, не беше ли огромен рискът да привлечете толкоз десетки разнородни по жанрове реализатори в този театър. Публиката, която пристигна в Бургас очакваше " Деветото знамение " - с доста драматизъм, присъщ за " Българе ", с национални песни и танци.

-Винаги има риск, само че постоянно имаме вяра в нашите актьори. Те са доста по-добри от всички непознати актьори. Публиката посрещна с аплаузи и похвали тези нехарактерни осъществявания, хората танцуваха на място, пяха, забавляваха се. Всички страсти минаваха и през тях. И считам, че изведохме тезата: Не ние по какъв начин ще ги стигнем американците, а те по какъв начин ще стигнат нас, тъй като ние сме по-добри и от тях.

-Да, правилно е, само че какъв брой коства в последна сметка този театър?

-Не мога да кажа, към момента не сме го калкулирали, само че в случай че си мислите, че при толкоз хонорари за едни от най-популярните реализатори, може да има облага, се лъжете, ние сме удовлетворени, когато не се постанова да се дотира с доста пари един театър. Всеки, който най-малко за малко се е докосвал до този отрасъл, знае кое какъв брой коства и при такава помпозност от костюми, принадлежности, брой участници- огромни имена, дали въобще, през цялото време може да се приказва за облага.

-След Бургас къде другаде ще отидете, с цел да видят хората " Как ще ни стигнат американците?

- Това, което видяха бургазлии, се прави за първи път и не знам дали ще се прави на друго място в този тип. На 21 юли ще открием зала „ Армеец Шумен " с огромна част от видяното тук, само че не зная под какъв сюжет, там ще е целият град, защото това ще е подарък от кмета за всички шуменци. Знаете, Тодор Колев бе от Шумен - неговият последовател Крум Крумов също е от Шумен, в състава ни има доста шуменци, ще дадем всичко от себе си.

-Когато валя нескончаем дъжд в Плевен на 13 юни, а целият град влажен игра и пя с вас, какво зрелище бе това?
-Не, различен театър беше, само че цялата панорама от финала на представянето ни в Плевен още е пред очите ми и е удостоверение за това какъв брой доста ни обичат хората. За първи път това, което видяхте в Бургас, се играе на сцена. Даже имаше някои актьори, които не знаеха какво ще вършат и какво ще се случва. Всичко това беше в главата на моя брат Христо и споделяния кой какво може да изнесе, по какъв начин могат да се комбинират и по какъв начин да се създадат нещата. Знам, че това, което видяхте като концепция за околосветско странствуване и завръщане в България, ще е зародиш на величествен театър с премиера в края на 2019 година

-Г-н Николай Вълканов го виждаме като общоприет спонсор, по какъв начин успяхте да го привлечете? Това е един извънредно сериозен българин, в бизнеса е може би най-големият. Как си обяснявате наличието му в Летния спектакъл тая вечер?

-Това може да ви го каже брат ми, тъй като той комуникира с господин Вълканов, а неговото наличие можете да тълкувате като у в ажение към всички актьори на нашата активност, на всички гении, които има България, които сме доста повече и по-добри освен от чужденците, ние сме ги измислили тези неща доста преди американците, както споделя Тодор Колев.

-Какво да чакаме на Жеравна на 17, 18 и 19 август? Имаше доста рецензии м.г. - че сте спечелили хиляди левове от простаци, които са платили за вход, паркинг и нощувки
-Над 25 хиляди души ще дойдат. Все отново Бен Крос ще се дами.

Холивудски артист се влюби безумно в русенката Деяна! Вдигат най-тежката женитба в историята на България (ВИДЕО)


Мога да ви кажа, че до момента постоянно, а аз виждам " кухнята " към този момент 15 години, в никакъв случай не сме си покривали разноските от първия, втория или третия театър. Напримет след първия театър " Това е България ", брат ми и брачният партньор ми Ян, много години не съумяха да си покрият разноските.

Нашата импресарска мрежа събира най-хубавите актьори, най-хубавите гении, които не може да ги видите в България на всяка сцена. Ние ги знаем, тъй като работим с тях. Ние ги „ комплектоваме “ и се получава в действителност един магически план.

Лошото м.г. беше, че фестивалът го разясниха хора, които не са участвали в никакъв случай край огъня, не са изпели една ария, не са отчупили от хляба ни. Не са стъпвали в никакъв случай там и не познават тая магия. Хората, които бяха там м.г. и знаят какво е, тази година ще дойдат и ще доведат след себе си доста повече. Тази година ще надвиши броят на предходната 20 000 сигурно. Вярвайте ми.

Интервю на Моника Илиева, Флагман.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР