Елементи на съдебна реформа в сферата на Конституцията са необходими.

...
Елементи на съдебна реформа в сферата на Конституцията са необходими.
Коментари Харесай

Първанов: Проектът за конституционни реформи е като яхния

" Елементи на правосъдна промяна в областта на Конституцията са нужни. Правили сме 5 промени, три от тях се случиха по мое време. В настоящия план за Конституционни промени бяха изсипани като яхния всевъзможни хрумвания. Има забележим блян да се пипнат пълномощията на президента, да се орежат и правата на кметовете, които са може би най-стабилната власт. Само който не познава какъв брой е мъчно да се откри първокласен кмет, може да си разреши сходна мярка ”. Това съобщи Георги Първанов, президент на България 2002-2012 година в предаването " Денят онлайн ” по

Според него е нужно да се изчистят препоръчаните промени за кметските пълномощия.

" За мен е ненадейно и подозрително от позиция на крайния резултат премахването на служебния кабинет. Един кабинет, който се е провалил, който може би ще бъде неодобрен при избор на съмнение, би трябвало да бъде оставен да прави изборите. В това число и с някои вътрешни министри, които видяхме по какъв начин вършат самия механизъм и действително осъществяването на изборния развой. Това е явна офанзива против президента. Не бива поради мръсната вода да изхвърляме и легена ”, сподели Първанов.

Според него промяната на националния празник е неприятен знак, знак на неприятна национална политическа просвета. " 24 май е доста хубав, прочувствено зареден празник, само че 3 март е знак на началото на възраждането на българската държавност. В множеството европейски страни нормално националният празник е обвързван с държавността. След 3 март се основава българската Конституция. Същата тази Русия ни подарява Белгийския вид конституция, в случай че щете даже с герба и " Съединението прави силата ” ние заимстваме от Белгия. След това се основава Българската войска, Министерство на вътрешните работи, основава се нова съвременна българска страна ”, изясни Първанов.

" Не ме интересува. Горд съм, че съм паралелно до Хенри Кисинджър ”. Така Георги Първанов отговори на въпроса дали се усеща заплашен от включването на името му в листата на украинския уебсайт " Миротворец ”.

За договарянията България да даде реакторите, които закупихме от Русия за изграждане на втората атомна електроцентрала в страната ни, Първанов посочи нуждата да защитим личния си интерес. " В шок съм от договорката, която направиха нашите ръководещи като харизаха двата нуклеарни реактора за АЕЦ " Белене ” на Украйна – няма действителна финансова скица, която да ни обезщети. Ние имаме най-готовото място за изграждане на такава нуклеарна централа, по-голяма подготвеност имаме от Украйна, там нещата са плачевни, само че това е тяхна работа ”, сподели Първанов.

" Вина за непострояването на АЕЦ " Белене ”, на Южен поток носят до 6 държавни управления, в това число и служебни, които забавиха договарянията, забавиха дейностите и нещата не се получиха ”, изясни той енергийните планове в страната ни.

За войната в Украйна той бе безапелационен, че сме солидарни съдружници в НАТО и Европейски Съюз, само че когато става въпрос за нашите съседи, би трябвало да сме въздържани, счита той. За думите на съветския народен представител Пьотр Толстой той изясни, че някогашният български външен министър Соломон Паси е огледалният облик на Толстой.

Бившият президент напомни разногласията си с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и след настояването за импийчмант те са имали градивни диалози.

За районен съд Македония той съобщи, че сме изгубили борбата за историята и предвижда, че ще спорим доста по-ожесточено за Гоце Делчев и Даме Груев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР