Електрозахранването в няколко села в община Благоевград бе прекъснато заради

...
Електрозахранването в няколко села в община Благоевград бе прекъснато заради
Коментари Харесай

Студът скова след натрупалия сняг, няколко села в Благоевград са без ток

Електрозахранването в няколко села в община Благоевград бе прекратено поради изобилния снеговалеж нощес - Зелен дол, Селище, Логодаж, Обел и Клисура. 

Приоритет в почистването на пътищата са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите. Призивът към водачите остава - да пътуват единствено при нужда , да карат с нараснало внимание и съобразена скорост е да не изпреварват снегопочистващите машини.

По автомагистрала " Тракия " беше възобновено придвижването за леки коли в посока Пловдив, до момента в който камионите над 12 тона изчакват на място.

Няколко села в Благоевград останаха без ток
Снимка: БТА

Тежкотоварните коли към този момент се движат и в двете направления по автомагистрала " Струма ".

Все още е лимитирано придвижването на ТИР-ове през прохода " Превала " .

До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин - Михалково е лимитирано придвижването на камиони над 12 тона.

Ограничение за камионите е в действие до 17 часа в област Враца . Те могат да минават по пътя Враца - Ферибот Оряхово и по пътя Плевен - Бяла Слатина - Борован, само че наложително с вериги.

Временно е лимитирано придвижването и по пътя Гурково - Велико Търново - прохода на " Републиката при 46-тия километър поради злополука. Леките коли бяха пренасочени по пътя Гурково-Мъглиж - Казанлък - прохода " Шипка ", товарните изчакват на място.

Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата остава затворен и през днешния ден за визити.

192 снегорина чистиха тази нощ и София . Почистени са булевардите и улиците, по които се движи градският превоз. Започва чистенето и на вътрешнокварталните улици, заяви в " Събуди се " по NOVA Николай Кючуков от Столичния инспекторат. Градският превоз се движи по график. Има единствено един сигнал за паднало дърво на ул. " Нишава ". Шофьори, които искат да се качат на Витоша - хижа " Алеко " и " Златните мостове ", би трябвало да са с вериги на гумите на автомобила. 

Очакват се краткотрайни или незначителни покачвания в Черноморски и Западнобеломорски басейн вследствие на снеговалежите през вчерашния ден, предизвестяват от Министерството на околната среда и водите. По-значителни ще са те в долните течения на реките Струма и Марица, както и във водосбора на Доспат. 

След прекосяването на студения атмосферен фронт, в идващите дни времето ще остане студено. Снежната завивка, която доближи малко над 20 сантиметра в Плевенско, ще се задържи.

Снежната завивка, която доближи малко над 20 сантиметра в Плевенско, ще се задържи.
Снимка: БТА

Осезаем северен вятър ще се усеща в областите към крайбрежието. Облаците съвсем над цялата страна бързо ще се раздерат и денят ще е преобладаващо безоблачен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР