Електрозахранването в Харков и Харковска област е възстановено на почти 70%,

...
Електрозахранването в Харков и Харковска област е възстановено на почти 70%,
Коментари Харесай

Продължава размяната на военнопленници! 50 руснаци се върнаха в родината си

Електрозахранването в Харков и Харковска област е възобновено на съвсем 70%, заяви ръководителят на регионалната администрация Олег Синегубов.
Прочетете още
" Почти 70% от потребителите в Харковска област и в Харков към този момент са снабдени с електрическа енергия. Припомням ви, че през вчерашния ден целият район остана без електричество заради тероризма на окупаторите. Благодарение на нашите енергетици в среднощ към този момент е включена сериозната инфраструктура на Харковска област, както и подстанции в Харковска, Лозовска и Чугуевска област ", написа той в " Телеграм ".

До четвъртък сутринта бяха пуснати в употреба канализационните и топлофикационните мрежи, сподели той, а по-късно и метрото, трамвайната и тролейбусната мрежа и някои от клиентите в Харков.

Близо 70% от семействата в Киев нямат достъп до ток, а кметът Виталий Кличко съобщи, че не изключвал най-лошия сюжет, при който тежките условия може да продължат месеци наред.

Междувременно Русия си върна 50 военнопленници при замяна с Украйна. Освободените съветски военнослужещи ще бъдат превозени до Москва със профилирани самолети за лекуване. Това е следващата сходна замяна сред Киев и Москва от началото на спора, като до момента са разменени към 1000 души.

В същото време огромна част от Украйна продължава да е без топлота, електричество и вода след продължаващите съветски въздушни удари по енергийната мрежа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР