Електрозахранването на административната сграда на ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат

...
Електрозахранването на административната сграда на ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат
Коментари Харесай

Енерго-Про спря тока на ВиК в Кубрат

Електрозахранването на административната постройка на ВиК „ Меден бунар “ в Кубрат е прекратено от Енерго-Про, оповестиха от енергийното сдружение, откакто няколко дни по-рано компанията предизвести, че ще предприеме тази мярка . Причината за фрапантния акт е, че общинският съвет е отказал да прегледа препоръчаното съглашение за разсрочване и насъбран от водното сдружение дълг, чийто размер надвишава 3 млн. лева . Общината, която е притежател на ВиК „ Меден бунар “, не е дала единодушието си да стане поръчител за издължаването.
Ако не бъде реализирано съглашение с кредитора, на 12 декември ще бъде спрян токът и във всички водоснабдителни уреди на „ Меден бунар “ , а това ще остави без вода жителите на Кубрат и на още 17 обитаеми места.
Предприемането на крайната мярка със прекъсване на електричеството на ВиК е и поради решение от 1 януари 2019 година активността по водоснабдяване да се трансферира към асоциация „ Водоснабдяване-Дунав “ в Разград, а това може да докара до разпродажба на ВиК „ Меден бунар “ и отговорностите на сдружението ще станат несъбираеми.
Най-големите длъжници на Енерго-Про са компании държавна и общинска благосъстоятелност, регистрират от компанията. Неплатените сметки за ток на тези компании надвишават 10 млн. лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР